Среда, 27.10.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа

Ла­жни док­тор и ње­го­ва мај­ка бра­не се ћу­та­њем

Би­ће про­ве­ре­на имо­ви­на ко­ју je Са­ва Кне­же­вић сте­као ра­дом у не­ле­гал­ној ор­ди­на­ци­ји за естет­ску хи­рур­ги­ју да би се утвр­ди­ло да ли је по­чи­ње­но и кри­вич­но де­ло пра­ња нов­ца
Са­ва Кне­же­вић у сво­јој не­ка­да­шњој ор­ди­на­ци­ји (Принт­скрин)

 

Са­ва Кне­же­вић (23) и ње­го­ва мај­ка Да­ни­је­ла (49) ко­ји се те­ре­те да су ду­же од го­ди­ну да­на у не­ре­ги­стро­ва­ној ор­ди­на­ци­ји „Dr Sa­u­va­ge” у цен­тру Бе­о­гра­да оба­вља­ли естет­ске и хи­рур­шке за­хва­те и та­ко оште­ти­ли се­дам же­на, „за­не­ме­ли” су ју­че на са­слу­ша­њу у Пр­вом основ­ном ту­жи­ла­штву. Они су, ка­ко је за „По­ли­ти­ку” на­ве­де­но у овом ту­жи­ла­штву, ис­ко­ри­сти­ли сво­је за­кон­ско пра­во да не из­но­се од­бра­ну.

– Узи­ма­ју­ћи у об­зир њи­хо­ве од­бра­не, као и чи­ње­ни­цу да ће ту­жи­ла­штво у то­ку до­ка­зног по­ступ­ка у свој­ству све­до­ка ис­пи­та­ти се­дам оште­ће­них осо­ба, пет здрав­стве­них рад­ни­ка ко­ји су са­ра­ђи­ва­ли са осум­њи­че­ним Кне­же­ви­ћем, као и дру­ге све­до­ке, Пр­во основ­но ту­жи­ла­штво пред­ло­жи­ло је да се окри­вље­ни­ма од­ре­ди при­твор – ре­че­но је из ту­жи­ла­штва.

Пре­ма на­во­ди­ма на­ред­бе о спро­во­ђе­њу ис­тра­ге, Кне­же­вић се сум­њи­чи да је пру­жао ме­ди­цин­ске услу­ге и из­во­дио за­хва­те по­пут ли­по­сук­ци­је, тран­сфе­ра ма­сти, ко­рек­ци­је уса­на, при­кри­ва­ју­ћи од ко­ри­сни­ка услу­га да ни­је струч­но оспо­со­бљен за то. На­кон из­вр­ше­них ме­ди­цин­ских трет­ма­на, Кне­же­вић је, ка­ко се прет­по­ста­вља, оште­ће­ни­ма из­да­вао ме­ди­цин­ске из­ве­шта­је са про­пи­са­ном те­ра­пи­јом, од­но­сно ле­ко­ви­ма без пе­ча­та и са ла­жним бро­јем ли­цен­це.

Ње­го­ва мај­ка те­ре­ти се да је у ор­ди­на­ци­ји при­ма­ла па­ци­јен­те и на­пла­ћи­ва­ла им пру­же­не услу­ге. Све то она је, ка­ко на­во­де у ту­жи­ла­штву, оба­вља­ла иако је зна­ла да њен син ра­ди у не­ре­ги­стро­ва­ној ор­ди­на­ци­ји, без од­го­ва­ра­ју­ће струч­не спре­ме и одо­бре­ња за са­мо­ста­лан рад, од­но­сно ли­цен­це.

Осум­њи­че­ни Кне­же­вић, на­во­де у ту­жи­ла­штву, огла­ша­вао се пре­ко дру­штве­них мре­жа и на тај на­чин ну­дио сво­је ме­ди­цин­ске услу­ге и из­во­ђе­ње за­хва­та. Да би се ре­кла­ми­рао, ко­ри­стио је и свој, али и ин­ста­грам про­фи­ле по­је­ди­них јав­них лич­но­сти.

У да­љем то­ку ис­тра­ге, Пр­во основ­но ту­жи­ла­штво ће ис­пи­та­ти оште­ће­не и све­до­ке и при­ба­ви­ти ме­ди­цин­ску до­ку­мен­та­ци­ју па­ци­је­на­та. Та­ко­ђе, на­ло­жи­ће ве­шта­че­ње ка­ко би се утвр­ди­ло да ли су ко­ри­сни­ци­ма услу­га на­не­те те­шке по­вре­де или им је здра­вље те­шко на­ру­ше­но. У за­ви­сно­сти од од­бра­не окри­вље­них, ту­жи­ла­штво ће од­ре­ди­ти ко­ми­сиј­ско пси­хо­ло­шко-пси­хи­ја­триј­ско ве­шта­че­ње ка­ко би се утвр­ди­ло да ли су мај­ка и син би­ли ура­чун­љи­ви то­ком из­вр­ше­ња де­ла.

На­кон што при­ба­ви све до­ка­зе, ту­жи­ла­штво ће на­ло­жи­ти и по­себ­ну про­ве­ру имо­ви­не Са­ве Кне­же­ви­ћа и ње­го­ве мај­ке Да­ни­је­ле ко­ју су сте­кли ба­вље­њем не­ле­гал­ним по­сло­ви­ма, ка­ко би се уста­но­ви­ло да ли су, евен­ту­ал­но, по­чи­ни­ли и кри­вич­но де­ло пра­ња нов­ца.

М. Де­ри­ко­њић

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

geras
prvi srpski lažni doktor koji je uhapšen .
komentar
A mušterije... verovatno isti onaj svet koji misli da je šik imati stan na Zlatiboru ili koji za pola Zvezdare u Dušanovca misli da je Vračar :D
Анонимни
Кнежевићи су познати у својој фамилији и комшилуку као преваранти. Распитајте се мало.
Mustafa Aga
Shta che nego da chute...Ovo je ozbiljan kriminal gde che neke osobe ziveti sa odredjenim posledicama do kraja zivota...U Americi se ovakve stvari strogo kaznjavaju... Svaki deo ljudskog tela ima odredjenu vaznost za normalan zivot...Pored ostalog, na osnovu dela tela koji ste nekome oshtetili ili onesposobili, odrediche vam se koliko da platite, pored zatvorske kazne...
Dragana Popovic
Da li su bili uracunjljivi? Nego sta, bili su itekako svesni sta rade I zbog cega. Novac je u pitanju, oni treba da idu u zatvor.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.