Уторак, 27.07.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа
ХЕМОФАРМ ОБЕЛЕЖИО 61. РОЂЕНДАН И САОПШТИО:

Инвестиције од чак 40 милиона евра у овој години

Брига о здрављу људи приоритет
(Фотографије Хемофарм)

Лидер на фармацеутском тржишту и један од највећих извозника у Србији, компанија Хемофарм обележила је 61 годину успешног пословања и том приликом најавила овогодишње планове да у погоне, нову опрему и примену најновијих стандарда у овој индустрији инвестира чак 40 милиона евра.

Од 2006. године Хемофарм је део Штада групе, једне од водећих фармацеутских компанија у Европи, која је од тада до ове године у модернизацију његових погона, опрему и нова постројења инвестирала око 300 милиона евра. Новим улагањима од 40 милиона евра у овој години, Штада и Хемофарм потврђују да је реч о једном од највећих и најпостојанијих инвеститора на овим просторима и значајном привредном партнеру који доноси најновију технологију, највише стандарде и добру пословну праксу.

Овогодишњи план предвиђа инвестиције у пословање Хемофарма у Србији (погоне у Вршцу и Шапцу) од око 28 милиона евра, у Босни и Херцеговини (Хемофарм Бањалука) скоро 10 милиона, док ће у даље унапређење пословања компаније у Црној Гори (Хемомонт у Подгорици) бити уложено 1,5 милиона евра. Инвестициона подршка планирана је и за набавку нове опреме за лабораторију у Темишвару која послује у оквиру Хемофарм групе, а служи за сертификацију лекова који се извозе у земље ЕУ.

Према речима генералног директора Хемофарма др Роналда Зелигера, ова компанија расте управо захваљујући сталном инвестирању као пословном моделу: „Хемофарм је велики јер производи лекове за цео свет, а растао је и развијао се управо захваљујући редовним инвестицијама, сталним иновацијама у производњи и непрекидним улагањем у људе и процесе. Чињеница да смо део јединствене Штаде која снажно иступа у поље иновација у свим сегментима фармацеутског развоја, разлог је нашег успеха. Ми то враћамо лидерском позицијом на тржишту, рекордном производњом у складу са принципима одрживог развоја и максималном количином квалитетних лекова који су доступни у апотекама на три континента. Колико смо важан партнер Србији и земљама региона добро илуструје ситуација из прошле године када смо на врхунцу пандемије на делу показали шта значи брига  о здрављу људи кроз 24-часовну производњу, редовно снабдевање тржишта и пацијенте који су могли да рачунају на наше лекове у сваком тренутку”.

Запослени у Хемофарму добровољно дали крв

Због актуелне несташице крви, а у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине, на рођендан компаније запослени у Хемофарму добровољно су дали крв у трансфузиолошком аутобусу који је постављен испред улаза у вршачку фабрику. Секција добровољних давалаца крви у Хемофарму врло је активна, а запослени редовно донирају крв.

Ово је само једна од активности компаније и њених радника чији је циљ помоћ здравственом систему и друштву. У току је и национална кампања Хемофарм фондације „Несаломиви” за очување менталног здравља у оквиру које је омогућена стручна подршка психолога и психијатара посредством бесплатног СОС број 0800 001 002.

Промотивни текст

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.