Среда, 22.09.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа

STADA и Sanofi потписале споразум о дистрибуцији здравствених производа за 20 европских земаља

Седиште компаније STADA Arzneimittel AG у Бад Вилбелу, Немачка

Мултинационалне компаније STADA и Sanofi закључиле су споразум о дистрибуцији здравствених производа широке потрошње у одабраним европским земљама међу којима је и Србија, а у циљу доприноса здрављу и добробити потрошача на овим тржиштима.

Почев од новембра 2021. године, Sanofi ће дистрибуирати свој портфолио здравствених производа широке потрошње преко компаније STADA у 20 земаља широм Европе, укључујући нордијске и балтичке земље, затим Холандију, Ирску, Малту, Бугарску као и остале земље Балкана међу којима је и Србија. STADA ће наведене брендове пласирати кроз своју јаку продајну, маркетиншку и дистрибутивну мрежу.

Овај екстензивни споразум о маркетингу и дистрибуцији обухвата око 50 добро етаблираних брендова, међу којима су и производи Allegra, Bisolvon, Dulcolax, Essntiale Forte N. Дакле, производи из категорија: за ублажавање кашља и прехладе, против алергија, за ублажавање болова, за бољи рад органа за варење, витамини, минерали, додаци исхрани, дерматолошки препарати.

Директор сектора здравствених производа широке потрошње GBU за Европу у компанији Sanofi, Paul Martingell изразио је задовољство поменутим споразумом:

– Драго нам је што ће комерцијални распон и присуство STADE омогућити да наставимо да градимо још јаче брендове и потрошачима осигурамо приступ нашем поузданом портфолију брендова. Уверени смо да ће ова сарадња омогућити да на добити буду сви, како обе компаније, тако и здравље и добробит потрошача на овим тржиштима.

До склапања партнерства долази убрзо после најаве да STADA од компаније Sanofi купује 16 брендова здравствених производа широке потрошње етаблираних у бројним земљама, укључујући Француску, Немачку, Италију, Пољску и Шпанију. Међу поменутим производима су и Modafen таблете за ублажавање симптома прехладе и грипа, Frubiase додаци исхрани за спортисте, Viscontour асортиман за негу коже без алергена и други.

– У стратегији компаније STADA здравствени производи широке потрошње имају централну улогу заједно са генеричким лековима који се издају на рецепт и фармацеутским специјалитетима. STADA је по продаји међу пет најуспешнијих играча на европском тржишту у области здравствених производа широке потрошње. Овај споразум са компанијом Sanofi представља додатни доказ да је STADA поуздан и пожељан партнер, а своју позицију настављамо да јачамо – истакао је Volker Sydow, глобални директор за здравствене производе широке потрошње компаније STADA.

О компанији STADA Arzneimittel AG

STADA Arzneimittel AG је компанија са седиштем у Бад Вилбелу, Немачка. Компанија се фокусира на стратегију три стуба која обухвата генерику, специјалитете, и здравствене производе широке потрошње који се издају без рецепта. На глобалном нивоу, STADA Arzneimittel AG продаје своје производе у око 120 земаља. У пословној 2020. години, STADA је остварила продају групе од 3.010,3 милиона ЕУР и кориговану добит  пре камате, пореза и амортизације (ЕБИТДА) од 713,3 милиона ЕУР. На дан 31. децембар 2020. године, STADA је имала 12.301 запослених широм света.

Промотивни текст

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.