Четвртак, 06.10.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

Добар тренутак да решите стамбено питање

(Фото OTP banka)

У Србији није реткост да две или три генерације живе у истом домаћинству – родитељи „плус” деца са својим потомцима. Генерацијске разлике, различита интересовања, системи вредности и ставови у таквим домовима често доводе до несугласица. Жеља грађана за осамостаљивањем је све већа, али да би се остварила неопходни су добри услови. Зато је OTP banka припремила пакет са посебним погодностима за подизање стамбеног кредита.

Након недавно окончане интеграције, нова банка одлучила је да својим клијентима отвори врата значајно обогаћеном понудом – новим пакетима добродошлице. Један од њих је и пакет са нула одсто накнаде за реализацију стамбених кредита са новитетом који омогућава прелаз са варијабилне на фиксну каматну стопу и обрнуто током целог рока отплате. У оквиру овог пакета учешће износи од 10 до 20 одсто од захтеваног износа, а опциони грејс период је шест месеци.

А зашто је варијабилна камата добра за клијенте? Иако се може рећи да је EURIBOR на историјском минимуму, уколико пак крене да расте повећаће се и рата кредита. У том случају корисници могу да пређу на фиксну камату и да буду заштићени од осцилација варијабилне каматне стопе. Када процене да је варијабилна камата повољнија него фиксна, могу се вратити на њу.

Када је реч о основним карактеристикама стамбеног кредита са комбинованом каматом, треба истаћи да накнада за пуштање износи нула одсто, минималан износ кредита је 10.000 евра, а максималан износи 300.000 евра у зависности од конкретних околности, а кредит се може користити за куповину укњижених и неукњижених некретнина.

OTP banka је омогућила и опцију подизања динарског стамбеног кредита без потребе за усклађивањем са курсом евра и са нула одсто накнаде за пуштање кредита. Минималан износ који се може подићи је милион динара, а рок отплате је до 30 година.

Уколико су корисници већ подигли стамбени кредит у некој другој банци и нису задовољни условима отплате, OTP banka је обезбедила и могућност рефинансирања стамбених кредита.

Захваљујући новом пакету стамбених кредита, на корисницима је само да одаберу каматну стопу која им највише одговара, као и место где ће живети.

За више информација посетите: https://www.otpbanka.rs/stanovnistvo/stambeni-krediti/

Промотивни текст

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.