Понедељак, 03.10.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

Изградња добростојећег друштва у сваком погледу: славно поглавље у развоју људских права у Кини

Канцеларија за информације Државног савета издала је 12. августа Белу књигу под називом „Изградња добростојећег друштва на свеобухватан начин: славно поглавље развоја људских права у Кини”.

У Белој књизи се наводи да изградња добростојећег друштва на свеобухватан начин представља главну националну развојну стратегију коју спроводе Комунистичка партија Кине и кинеска влада ради побољшања добробити људи, подизања нивоа заштите људских права и модернизације земље. Кина је на свеобухватан начин изградила добростојеће друштво, учврстила темеље људских права, обогатила разумевање и визију људских права, што значи свеобухватан развој људских права сваког појединца. На овај начин, Кина исписује славно поглавље о људским правима које ће неговати и штитити све људе.У Белој књизи се истиче да се изградњом добростојећег друштва на свеобухватан начин отвара нова област људских права, елиминише апсолутно сиромаштво и остварује право на основни животни стандард. Промовисање људских права се одвија развојем економских, социјалних и културних права, развојем квалитетних закона и добре управе ради заштите грађанских и политичких права људи, те промовисањем друштвене једнакости како би се заштитили права и интереси одређених група.

У Белој књизи се такође наводи да кинеско становништво чини скоро петину укупног светског становништва, те да свеобухватна изградња кинеског добростојећег друштва представља важну прекретницу у светској историји развоја борбе за људска права. У великом процесу изградње просперитетнијег друштва у сваком погледу, Кина је остварила успешне праксе и искуства у поштовању и заштити људских права, обогаћујући кинеску мудрост, те пружајући кинеска решења за побољшање животних услова и благостања.

У Белој књизи се коначно истиче да не постоји најбоља заштита људских права, само боља. Свестраном изградњом добростојећег друштва поставља се нова полазна основа за развој и напредак људских права у Кини. На новом путу изградње социјалистичке модерне земље на свеобухватан начин, Комунистичка партија Кине ће пригрлити нову фазу развоја, имплементирати нови развојни концепт, изградити нови развојни образац, промовисати висококвалитетни развој, те и даље охрабривати све људе да живе срећнијим и квалитетнијим животом. Кина ће сасвим сигурно дати нове и веће доприносе развоју људских права у свету.

Промотивни текст

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.