Понедељак, 03.10.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

Извештај три истраживачка центра у Кини открива истину о неуспешној борби против пандемије у САД

Три истраживачка центра – Институт за финансијске студије Универзитета Женмин из Чунгћинга, институт Таихе и Интелисија (Intellisia) објавилa су 9. августа у Пекингу извештај: „Америка рангирана као прва?!” или тачније „Права истина о америчкој борби против вируса корона”. Ово је први светски извештај који открива истину о борби Америке против вируса корона, а такође је и први детаљан извештај који су заједно проучавала ова три позната истраживачка центра.Комплетан извештај има око 23.000 речи и користи ригорозна истраживања, стварне податке и објективна становишта. Укупно има 20 делова, укључујући и 5 поглавља: „Ради политичких сукоба, не ради живота”, „Против науке и здравог разума”, „Неуспех у систему отежава контролу епидемије“, „Епидемија ојачава друштвену подељеност” и „Безобзирно поткопавање глобалне борбе против пандемије”, која одбијају апсурдно Блумбергово рангирање да су: „Сједињене Америчке Државе на првом месту на свету у борби против пандемије”. Извештај истиче да су, суочени са тешком стварношћу, неки амерички медији оценили Америку као „прву на свету” у борби против вируса. Ово не само што није морално, већ и не доприноси да људи у будућност истински и објективно сагледају тренутну светску историју.Осврт је вођен прецизном логиком и доказима, те се верује да пандемија у САД улази у четврти талас пораста. Борба између политичких партија учинила је пандемију високо политивизованом, а амерички народ који „није морао да умре” је изгубио животе. Под двоструким ударима вируса и катастрофа које је човек изазвао, пандемија није ефикасно контролисана, а кости од преко 600.000 Американаца, који су умрли од вируса, само су се гомилале.

Извештај открива да су напори и политичке мере које је америчка влада уложила ради превенције и контроле пандемије, те истраживања о пореклу појаве вируса и многи други аспекти, директан разлог зашто је Америка постала „неуспешна у борби против пандемије”. Такође је смело доведено у питање да ли је такозвана необјашњива „респираторна болест” или „бела болест плућа” која је избила у Америци, у другој половини 2019. године, заправо вирус корона? Каква се истраживања спроводе у Форт Детрику и другим биолошким лабораторијама у Америци? Да ли су повезана са вирусом корона? Како се спроводе мере безбедности? Да ли је то повезано са пореклом појаве глобалне пандемије? Ово су питања о пореклу појаве вируса корона на која би требало одговорити, али их америчка влада прикрива.

Извештај истиче да чланице Федерације, под утицајем страначких сукоба, опструишу, те пребацују кривицу једне на друге, те то постаде образац „расуте Америке” у борби против вируса. Систем савезних резерви је предузео „неконвенционалне” додатне мере издавања валуте, па је Америка за годину и по дана избацила скоро половину вредности долара штампаних у последњих 200 година. „Нек’ комшији цркне крава” приступ проблему чини да се земље широм света боре, не само против пандемије, већ и против додатног економског и социјалног притиска, што је у неким регионима кулминирало до политичких сукоба, те регионалног хаоса.

Извештај такође говори о томе како пандемија потпирује поделу америчког друштва. Отровне теорије завере о пореклу појаве вируса корона су погоршале насиље и мржњу над азијским Американцима. Само у марту 2021. године број случајева дискриминације над Азијатима готово се удвостручио. Социјални немири могу се назвати „хроничном болешћу” Америке, а пандемија је погоршава.

Судећи по извештају, Америка вољно поткопава глобалну борбу против пандемије. Као највећа светска сила дозволила је ширење вируса, што је резултирало озбиљним погоршањем пандемије у другим земљама. Бајден је наложио ЦИА да у року од 90 дана достави извештај о пореклу појаве вируса корона. У истом периоду многи високи амерички званичници су, један за другим, изразили своје ставове о порекли вируса, стварајући непотребне међународне спорове. Међутим, због сумње о раној фази ширења пандемије на свом тлу, Америка се суочава са забринутошћу међународне заједнице, али ипак није жељна да коментарише. Америчка вакцина против вируса за извоз чини мање од 1% вакцина које САД производи. САД не само што је одбила међународну сарадњу у производњи вакцина, већ је и пореметила међународни поредак у борби против пандемије својим „повлачењем и поновним уласком у игру”. У поређењу са вирусом корона, смртоноснији „вирус” је тероризам који се шири под вођством Сједињених Америчких Држава.

Користећи објективне чињенице, извештај доноси закључак да је Америка земља за коју се може рећи да је прва на свету која је изгубила у борби против пандемије, прва која је пребацила кривицу, која је проширила вирус, која је политички растргана, која је неселективно издавала валуту, која је била нестабилна у току пандемије, те прва земља на свету по лажним информацијама и доказаном тероризму.

Извештај, коначно, наглашава да је истина можда спора, али увек исплива на површину. Људи у Кини и широм света позивају на истину у борби против пандемије вируса корона.

Промотивни текст

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.