Четвртак, 02.12.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа

Дочек Нове године за Београђане и туристе

Уочи сваке Нове године Београд се нарочито пролепша захваљујући украшавању, али и веселој празничној атмосфери. Дочек Нове године у Београду увек се прославља на спектакуларан начин, на више локација у граду и уз неизбежан велики ватромет.

Угоститељски објекти широм града утркују се ко ће направити атрактивнију понуду за госте који желе овај вид провода. По процени неколицине еминентних светских листова, Београд спада међу најпожељније дестинације за дочек Нове године у Европи, а ево и због чега.

Дочек Нове године на београдским трговима

Традиционално се у Београду организује дочек Нове године на главним трговима који окупљају на десетине хиљада људи. На модерним бинама с атрактивном расветом и врхунским озвучењем наступају тренутно најпопуларнији музичари из земље. На посебним пунктовима се точе пића, будући да обично није могуће у ограђен простор за дочек унети своје пиће.

Овај бесплатан вид прославе Нове године прихватљив је за све генерације. Тако једни поред других славе мање групе студената, породице с малом децом, али и средовечни парови. Атмосфера је весела, дланови загрејани аплаудирањем музичарима чији ритам град радосно прихвата.

Ресторани, клубови, кафићи...

Дочек Нове године у Београду карактерише и више него богата понуда локалних ресторана, сплавова, клубова и кафића. Разликују се према врсти музике која се пушта и другим афинитетима гостију који их посећују. Тако можете наћи изврсне ресторане домаће кухиње који за дочек Нове године организују наступе популарних домаћих певача народне музике. Исто тако можете посетити и изврсне живе свирке локалних цовер бендова.

Кафићи и клубови обећавају незаборавне журке уз домаћу ДЈ сцену. На пример, ако желите да за Нову годину одаберете неко место које је ин, а да су притом цене приступачне, онда је сплав „Картел” најбоља опција. Сплав Картел ове године има сјајну музичку понуду па се за улазнице распитајте неколико недеља пре дочека.

Обично је у свим локалима потребно унапред резервисати место јер се очекује гужва. У поједине локале могуће је ући без резервације и плаћања целог аранжмана након поноћи, али то се углавном односи на мање локале који у понуди имају само пиће.

Празник за најмлађе

Деца, посебно она млађа, од три године до седам година, најпријемчивији су за лепоту новогодишњих прича и све зимске чаролије. Градске власти увек посебну пажњу обрате на најмлађе становнике којима су новогодишњи празници важан догађај. Дочек Нове године у Београду обично садржи и догађаје за децу различитог узраста до касних вечерњих часова.

Најмлађи могу да уживају у музичком програму, представљању плесних група, али и поклонима од спонзора догађаја. Уједно дечја граја увесељава старије суграђане који су у обиласку градских тргова на којима се одржавају новогодишњи програми.

На локацијама које су намењене малишанима одржава се програм већ дан пред дочек, на дан дочека и сутрадан, на први дан Нове године. Најчешће су у питању целодневни програми с аниматорима и музиком прилагођеној деци.

Планирање буџета

У данима пред дочек Нове године Београд се скоро сав обмота украсним папирима с натписима о празничним попустима у различитим радњама. Данима су присутне гужве како на већим саобраћајницама, тако и у тржним центрима и великим трговинским радњама.

Није лако држати се списка за куповину када сте окружени обећањима невероватних продајних понуда и мноштвом лепих ствари из целог света. Београд је сваке године богатији за мноштво нових брендова тако да се данас по понуди и не разликује од највећих метропола, попут Париза или Лондона. Управо у време празника то долази до изражаја мамећи Београђане и туристе да потроше који динар више.

Поред бројних попуста, Београђанима су на располагању и интересантни бесплатни садржаји током новогодишњих празника као што су промоције, дегустације и културни програми на отвореном. Дочек Нове године у Београду и бесплатни празнични садржаји су зато међу најтраженијим упитима на интернет претраживачима уочи Нове године.

Промотивни текст

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.