Ћуфте у сосу
Потребно је
- 250 г млевеног свињског меса
- 250 г млевеног јунећег меса
- главица црног лука
- со
- љута туцана паприка
- першун
- бибер
- 100 г презли
- сода бикарбона
За сос
- 250 мл парадајз сока
- кашика брашна
- мало уља
- пола патлиџана
- пола тиквице
Млевено месо добро помешати па додати главицу ситно исецканог црног лука, презле, со, бибер, першун и љуту паприку и мало соде бикарбоне. Оставити масу да одстоји два сата у фрижидеру. Извадити и оставити још 15 минута на собној температури, обликовати ћуфте па пећи на тефлону или пржити у уљу. Док је месо у фрижидеру направити сос од парадајза и гриловати поврће на тефлону, по десетак минута са сваке стране. Служити с пире кромпиром или бареним пиринчем.
Подели ову вест
Коментари0

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy and
Terms of Service apply.
Комeнтар успeшно додат!
Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.