Субота, 03.12.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа
НЛБ БАНКА И КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА ПОДСЕЋАЈУ

Захтеви за субвенционисане пољопривредне кредите до 1. новембра

(Фото НЛБ)

НЛБ Банка и Комерцијална банка, чланице НЛБ Групе, позвале су све заинтересоване пољопривреднике да искористе преостало време до истека рока и да до 1. новембра поднесу захтев за кредитирање уз субвенцију Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Банке лидери у реализацији ове врсте пласмана подсетиле су да су кредити уз субвенцију намењени набавци пољопривредне механизације и опреме, репроматеријала, као и биљној и сточарској производњи регистрованих пољопривредних газдинстава.

Одобравају се у износу до шест милиона динара за физичка лица или предузетнике, односно до 18 милиона динара за правна лица, уз фиксну каматну стопу и рок отплате до 60 месеци, у зависности од намене кредита.

Циљ им је да подстакну инвестициона улагања у развој сточарства, ратарства, воћарства, виноградарства, повртарства и цвећарства, као и да кроз посебне погодности додатно подстакну газдинства на подручјима с отежаним условима рада, особе до 40 година старости, као и жене, носиоце пољопривредних газдинстава.

НЛБ Банка и Комерцијална банка ове године су од почетка програма одобриле више од 900 кредита у износу већем од 2,3 милијарди динара што је готово 43 одсто укупног исплаћеног износа субвенционисаних кредита.

Промотивни текст

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.