Четвртак, 02.12.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа

Олимпијски пламен стигао у Пекинг

У раним јутарњим сатима 20. октобра, са делегацијом Организационог одбора Зимских олимпијских игара у Пекингу, успешно је донесен и олимпијски пламен на главни аеродром у Пекингу

20. октобра, на церемонији добродошлице олимпијском пламену Цаи Ки, секретар Општинског комитета странке у Пекингу и председник Организационог одбора пекиншких ЗОИ, упалио је олимпијски пламен.

Тринаест година касније, олимпијски пламен поново букти у Пекингу. У раним јутарњим сатима 20. октобра олимпијска ватра стигла је у Пекинг најављујући сензационалне дане у овој древној престоници. У светлу олимпијске ватре, Кинези ће свету посветити незабораван и диван догађај на леду и снегу.

Након што је олимпијски пламен Зимских олимпијских игара стигао у Пекинг, званично је отворен догађај приказивања олимпијског пламена.

Олимпијска ватра ће поново осветлити кинеску земљу, увелико изазвати одушевљење људи за учешће у спортовима на леду и снегу и остварити велику визију популаризације спортова на леду и снегу у источним земљама. Кина ће наставити да у потпуности демонстрира свету нови олимпијски концепт који је постао мерило за олимпијске игре.

Припреме за ЗОИ трајале су 6 година. Више од 2.000 дана и ноћи мукотрпног рада уложено је како би се људима приказао један од најсензационалнијих догађаја на свету.

Рођени су многобројни патент дизајни, искоришћење стадијума после такмичења је такође увећано, унапређена је еколошка обнова и промоција здравог начина живота. Узети су у обзир напредни концепти, као што је промовисање координираног регионалног развоја, а такође се остало доследно концепту зеленила, отворености и интегритета.

Прошле године епидемија вируса корона проширила се по целом свету, али људи на Зимским олимпијским играма уложили су огромне напоре како би олимпијске игре биле одржане. Кина испуњава обећање свету и биће домаћин једноставних, сигурних и узбудљивих Зимских олимпијских игара. Председник Међународног олимпијског комитета Бах похвалио је референтни значај Зимских олимпијских игара у Пекингу, који је у условима епидемије постао веома изражен.

У наредних 100 дана приказивања и преношења олимпијског пламена, олимпијска ватра ће поново ширити олимпијске идеале и промовисати олимпијски дух у великим источним земљама.

Слично томе, кроз више од 100 дана излагања и приказивања, свет ће поново јасно и потпуно уживати у надахнутој Кини.

У светлу олимпијске ватре, кинески спортови на леду и снегу увелико су популаризовани, а светски спортови на леду и снегу отворили су нове могућности развоја.

Имамо више од 100 дана до отварања Зимских олимпијских игара у Пекингу. Хајде да се нађемо у Пекингу, поделимо страст и радост Зимских олимпијских игара и да се сви заједно радујемо будућности!

 

Промотивни текст

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.