Четвртак, 27.01.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

Лазање с месом и поврћем

(Pixabay)

Потребно је:

  • 1 паковање свежих кора за лазање
  • 1 мања главица црвеног лука
  • 1 чен белог лука
  • 1 мања шаргарепа
  • 100 г шампињона
  • 500 г мешаног или јунећег млевеног меса
  • 500 г парадајз-пиреа
  • со, бибер
  • мало оригана или босиљка
  • 150 г моцареле или младог крављег сира
  • 80 г ренданог пармезана (по жељи)
  • маслиново уље

За бешамел сос:

  • 1 комад маслаца (око 50 г)
  • 1 кашика брашна
  • 250 мл млека
  • со, бибер

Загрејати рерну на 200 степени и у њу одмах ставити четвртасту ватросталну посуду да се загреје. У међувремену на мало маслиновог уља пропржити ситно сецкани црни лук, па додати и бели лук. Кад лук омекша додати млевено месо и динстати, уз мешање, док се не упржи. Пред крај додати шампињоне исечене на танке листиће и шаргарепу исечену на колутове. Посолити, додати бибер и оригано, па парадајз-пире и чашу воде и укувати. Припремити бешамел сос: на маслацу пропржити брашно па налити млеко уз мешање, да се не створе грудвице, посолити и забиберити по укусу. Извадити загрејану посуду из рерне и дно намазати с две кашике маслиновог уља и 2–3 кашике парадајз-соса с месом. Ставити преко тога коре, а на њих 3–4 кашике бешамела и кутлачу парадајз-соса с месом и поврћем. Све поновити са следећом кором, а кад се стигне до половине кора, ставити половину сира, па наставити с ређањем. Завршити кором, преко које се ставе преостали бешамел и парадајз-сос и преостали сир. Посути пармезаном (по жељи) и ориганом или босиљком. Пећи око пола сата, док не порумени.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.