Среда, 29.06.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

„Бам­би­ленд” че­ка но­ви жи­вот

„Срп­ски Ди­зни­ленд” у По­жа­рев­цу, чи­ји је вла­сник на­вод­но био Мар­ко Ми­ло­ше­вић, крат­ко је ра­дио, од атрак­ци­је је да­нас оста­ла ру­и­на
(Фотографије О. Милошевић)

По­жа­ре­вац – Не­ка­да­шњи „Бам­би парк” сво­је­вре­ме­но је био си­но­ним за По­жа­ре­вац, баш као и по­ро­ди­ца Сло­бо­да­на Ми­ло­ше­ви­ћа, чи­ји син Мар­ко је сло­вио за вла­сни­ка „срп­ског Ди­зни­лен­да”, ка­ко су мно­ги на­зи­ва­ли овај ком­плекс. У ју­лу 1999. го­ди­не, пом­пе­зно je отво­рио вра­та по­се­ти­о­ци­ма и по­стао је епи­цен­тар деч­је игре. То­бо­ган, дво­рац, ла­ви­ринт, ви­ди­ко­вац, спорт­ски те­ре­ни, фон­та­на, сун­ча­ни сат, ба­зен, са­мо су не­ки од са­др­жа­ја. Али, би­ло је то крат­ког ве­ка. Већ 2000. го­ди­не пре­ста­је са ра­дом. Да­нас не­ма ни­ка­кву на­ме­ну и пот­пу­но је ру­и­ни­ран, а све што је вре­де­ло рас­про­да­то је или уни­ште­но.

По­жа­ре­вља­ни ду­же од две де­це­ни­је че­ка­ју да овај про­стор бу­де пре­у­ре­ђен, јер са­да пред­ста­вља ру­гло. Град је ко­нач­но ре­шио да се при­хва­ти тог по­сла и да не­ка­да­шњи „Бам­би­ленд” пре­тво­ри у спорт­ско-ре­кре­а­тив­ни ком­плекс, за­јед­но са су­сед­ним „ва­ша­ри­штем”. Још 2017. оба­вље­на је раз­ме­на не­по­крет­но­сти са ком­па­ни­јом „Бам­би” чи­ме је По­жа­ре­вац у по­сед вра­тио ви­ше од два хек­та­ра зе­мље, ме­ђу­тим, про­блем је са пре­о­ста­лих 60 ари чи­ји вла­сник не же­ли да их про­да. Иако гра­до­на­чел­ник По­жа­рев­ца Са­ша Па­вло­вић ни­је же­лео да име­ну­је вла­сни­ка, ре­као је да је то зе­мљи­ште град усту­пио пре ви­ше од 20 го­ди­на, па По­жа­ре­вља­ни прет­по­ста­вља­ју да је реч о не­ка­да­шњем га­зди „Бам­би­лен­да”. Под­се­тио је да је 2018. гра­ду по­ну­ђе­на та пар­це­ла за 18 ми­ли­о­на ди­на­ра, али је шан­са про­пу­ште­на због не­го­до­ва­ња јав­но­сти.

Упр­кос то­ме, про­је­кат за уре­ђе­ње „Бам­би пар­ка” у за­вр­шној је фа­зи и уско­ро ће би­ти пре­зен­то­ван јав­но­сти. Реч је о пар­це­ли од два хек­та­ра ко­ја је са­да у вла­сни­штву гра­да. Идеј­ним ре­ше­њем пред­ви­ђе­но је да но­ви „Бам­би парк” бу­де по­де­љен на три це­ли­не – ре­кре­а­тив­ни и пар­ков­ски део, аван­ту­ра парк и спорт­ски те­ре­ни.

Ако се у ско­ри­је вре­ме не пре­до­ми­сли, вла­сник спор­них 60 ари мо­ра­ће да се при­ла­го­ди пра­ви­ли­ма град­ње ко­ја су де­фи­ни­са­на пла­ном ге­не­рал­не ре­гу­ла­ци­је.

„Ако вла­сник не же­ли да про­да пар­це­лу мо­ра­ће да се др­жи оно­га што ми мо­же­мо да при­хва­ти­мо у скла­ду са план­ском до­ку­мен­та­ци­јом, а то је да ту бу­де не­ки обје­кат за спорт и ре­кре­а­ци­ју”, ре­као је гра­до­на­чел­ник Па­вло­вић.

Ка­да је пла­ни­ран по­че­так ра­до­ва, ни­је пре­ци­зи­ра­но, али је на­гла­ше­но да ће нај­ве­ћи про­блем би­ти но­вац. Па­вло­вић је по­ру­чио да се на­да да ће град обез­бе­ди­ти сред­ства за ову на­ме­ну.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

boza
Covek uziva u Rusiji. Sta ga briga za Bambilend.
Зоран Чачак (пишимо ћирилицом)
Како мислите "наводно Марко Милошевић"? Мислите ли ви да ми ништа не памтимо? Медији су данима брујали о отварању "Бамбиленда", чији је власник, Мајкин Син, паре зарадио носећи гајбице. И откуд градоначелнику Пожаревца право да не именује власника земљишта које је град уступио? Власник сваке парцеле у земљи мора да буде познат! Још сме да каже да неће да каже ко је? Комплетна лудара!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.