Три намаза од крем сира
СА СРЕМУШЕМ
Потребно је:
- 1 већа веза сремуша
- 100 г крем сира
- 100 г киселе павлаке
- 2 кашичице лимуновог сока
- 1 кашика девичанског маслиновог уља
- со
- цвеће камилице и клице соје за украс
Сремуш опрати и исецкати, па са сољу и маслиновим уљем измиксати у блендеру или штапним миксером. Додати сир, павлаку и лимунов сок и добро измешати, док се не добије глатка смеса. Сипати у чиније и послужити украшено цветовима камилице и клицама соје.
С ЦВЕКЛОМ
Потребно је:
- 2 мање свеже цвекле
- 100 г крем сира
- 180 г киселе павлаке
- 1 кашичица рена
- со, бибер
- цвет маслачка за украс
Цвеклу опрати и кувати с љуском док не омекша, око 40 минута, а онда је ољуштити, исећи на крупније комаде, ставити у блендер. Додати павлаку, крем сир, рен, со и бибер, па све изблендирати док се не добије кремаста смеса. Украсити цветом маслачка.
С МАСЛИНАМА
Потребно је:
- 200 г крем сира
- 20 црних маслина без коштица
- 180 г киселе павлаке
- 1 чен белог лука
- 1 кашика девичанског маслиновог уља
- со, бибер
- јестиво цвеће по избору за украс
- 1 кашичица сувог или неколико листова свежег оригана или босиљка
Маслине исецкати на комадиће (али оставити неколико за украс), бели лук ољуштити и што ситније исецкати (или истиснути кроз пресу), па измешати са сиром и павлаком. Додати уље и зачине, измешати, па служити украшено маслинама исеченим на колутове и јестивим цвећем.
Подели ову вест

Комeнтар успeшно додат!
Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.