Воћна торта
Потребно је:
- 300 г сезонског воћа
- 1 чаша шећера
- 3 јајета
- 1 ванилин-шећер
- 1 прашак за пециво
- 1 чаша уља
- 1 чаша јогурта или киселог млека
- 2 чаше брашна
- 1 прашак за пециво
- 1–2 кашике шећера
- 1 слатка павлака
- свеже или сушене латице јестивог цвећа за украс
Умутити јаја миксером, додати шећер и ванилин-шећер. Сипати уље и јогурт и добро сјединити масу. Додати брашно помешано с прашком за пециво. Воће посути шећером и лагано измешати, како би се са свих страна уваљало. Сипати пола масе у мању тепсију обложену пек папиром, па ставити у загрејану рерну да се пече на 180 степени пет минута. Извадити тепсију из рерне и равномерно посути зашећереним воћем, да остане по средини колача, а затим прелити остатком теста и вратити у рерну да се допече још 20–25 минута. Готову торту премазати умућеном слатком павлаком, посути латицама цвећа (може и сушеним) и служити.
Подели ову вест

Комeнтар успeшно додат!
Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.