Недеља, 26.06.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

Потенцијал одрживог развоја пољопривреде је у младима и дигитализацији

Компанија ДДОР осигурање, традиционално препозната као кључна институција за сарадњу у обезбеђивању одрживости пољопривредне производње, пружа пуну подршку активностима Српског удружења младих пољопривредника (СУМП) које настоји да ову значајну индустријску грану афирмише и развија у популацији младих професионалаца. Потврда за ову тврдњу и жељу за приближавањем и млађој популацији пољопривредника је и чињеница да је ДДОР осигурање, као лидер на тржишту, представило мобилну апликацију DDOR TERRA, развијену у сарадњи са реномираном институцијом за употребу дигиталне технологије у пољопривреди – Institutom BioSens. На конференцији „Млади пољопривредници у Србији и ЕУ” организованој на штанду Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство првог дана 89. Међународног пољопривредног сајма у Новом Саду, представљена је тренутна ситуација у осигурању у пољопривреди, могућности за квалитетнију заштиту усева и плодова, али и животиња и пољопривредне механизације.

Поводом отварања 89. Међународног пољопривредног сајма, Франческо Маши, председник Извршног одбора ДДОР осигурања, изјавио је: „Како смо сведоци великог утицаја климатских промена на пољопривредну производњу, а тиме и на читаву прехрамбену индустрију, остајемо снажно посвећени заштити животне средине и борби против климатских промена, које имају огроман утицај на неповољне временске услове и природне катастрофе. Због тога је за ДДОР и Унипол, нашу матичну групацију, један од циљева за постизање Агенде 2030, између осталог, и циљ 13 – Акција за климу. Као осигуравачи, увек смо штитили наше клијенте од ових ризика и постаје нам јасно да су традиционалне анализе застареле. Због тога морамо да развијемо нове и софистицираније моделе предвиђања који могу да дефинишу нове сценарије вероватноће, омогућавајући нам да квалитетно предвидимо одређене ризике и трендове. На основу традиције и искуства ДДОР-а и наше Унипол групе, уверени смо да ћемо наставити да пружамо клијентима адекватну заштиту њихове имовине и вредности.”

„Осигуране површине у Србији су на нивоу од 12 до 15 процената, а у Војводини од 15 до 18 одсто укупних обрадивих површина. У поређењу с Европом, можемо да кажемо да је наше тржиште у развојној фази. Узимајући у обзир климатске промене које нас не штеде у последњим годинама, као и подршку државе кроз субвенције, намеће се констатација да осигурање у пољопривреди није трошак него инвестиција која ће се кад-тад исплатити. Компанија ДДОР осигурање већ 75 година слови за партнера пољопривредних произвођача, али и свих других учесника у агро-ланцу. Наша платформа DDOR TERRA успешно се користи више од годину дана, а наши корисници све више препознају значај могућности пријаве штета са својих њива и воћњака. Наравно, млађа генерација пољопривредника је брже и лакше усвојила апликацију, више је користи, па чак је и препоручује својим пријатељима и колегама. Значајно је истаћи да DDOR TERRA јесте бесплатна за све клијенте с полисом осигурања усева и плодова уговорену код ДДОР-а. Подршка СУМП и њиховим активностима постала је већ уобичајена за нас, а партнерство природно јер искрено верујемо да је развој пољопривреде у будућности ослоњен на генерације које долазе и на коришћење нових техничко-технолошких решења за стицање компаративне предности како на домаћем, тако и на тржишту Европе и света”, изјавио је Лазар Богдановић, директор Сектора за осигурање пољопривреде ДДОР осигурања.

Представници ДДОР осигурања биће присутни на 89. Међународном пољопривредном сајму у оквиру заједничког изложбеног простора свог дугогодишњег партнера Задружног савеза Војводине у Хали 1 и пружаће свим заинтересованим посетиоцима информације о производима и услугама осигурања у пољопривреди, али свим другим облицима обезбеђивања имовине и живота.

Да подсетимо, DDOR TERRA је јединствено технолошко решење намењено свим пољопривредним произвођачима, који од сада могу да помоћу паметног телефона имају преглед својих активних полиса осигурања усева и плодова, али и да брзо и лако пријаве штету која евентуално настане на њиховом пољу или воћњаку. Апликација је развијена с Institutom BioSens, европским лидером у развоју агротехнолошких решења, и користи најсавременије ГИС (Географски информациони систем) моделе за пријаву и процену штете употребом сателитских фотографија и напредних филтера за одабрану парцелу с осигураним усевима или плодовима, те прати њихов раст и напредак до термина за жетву. Читав апликативни систем обезбеђује јаснију процену ризика, а у случају штете прецизније квантификовање губитака. На овај начин, поред једноставности и тачности, DDOR TERRA убрзава поступак процене и ликвидације штете. Апликација је бесплатна за све осигуранике ДДОР-а с полисама које покривају њихове усеве и плодове и доступна за преузимање на Google Play продавиници. Ова иницијатива потврђује друштвену одговорност ДДОР-а као лидера у осигурању свих чланова агро-ланца уз чињеницу да је у последњих 5 година ово друштво исплатило штете у укупном износу од више од 3,2 милијарде динара.

Промотивни текст

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.