Четвртак, 18.08.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

Ту­жи­лац тра­жи ле­че­ње за му­шкар­ца ко­ји је уле­тео у ка­дар РТС-а

(Принт­скрин РТС)

Ви­ше јав­но ту­жи­ла­штво у Бе­о­гра­ду под­не­ло је ју­че Ви­шем су­ду у Бе­о­гра­ду пред­лог за из­ри­ца­ње ме­ре без­бед­но­сти оба­ве­зног пси­хи­ја­триј­ског ле­че­ња и чу­ва­ња у здрав­стве­ној уста­но­ви В. Ј., јер је 13. ју­на ују­тро, у ста­њу не­у­ра­чун­љи­во­сти, на Те­ра­зи­ја­ма стао ис­пред ка­ме­ре РТС-а ка­да се ре­пор­тер­ка укљу­чи­ва­ла ужи­во, па из­нео увре­де на ра­чун Ре­пу­бли­ке Ср­би­је, пре­но­си Тан­југ.

Пре­ма на­ла­зу и ми­шље­њу суд­ског ве­шта­ка – пси­хи­ја­три­је, В. Ј. је де­ло из­вр­шио у не­у­ра­чун­љи­вом ста­њу, услед ду­шев­не бо­ле­сти, на­во­ди се у са­оп­ште­њу тог ту­жи­ла­штва.

Због то­га ту­жи­ла­штво сма­тра да по­сто­ји озбиљ­на опа­сност да окри­вље­ни учи­ни но­во, слич­но или те­же кри­вич­но де­ло, због че­га пред­ла­же су­ду да му из­рек­не ме­ру без­бед­но­сти оба­ве­зног пси­хи­ја­триј­ског ле­че­ња и чу­ва­ња у здрав­стве­ној уста­но­ви, ка­ко би се по­сти­гла за­до­во­ља­ва­ју­ћа ре­ми­си­ја ње­го­вог пси­хич­ког ста­ња.

В. Ј. је осум­њи­чен да је учи­нио про­тив­прав­но де­ло, у за­ко­ну од­ре­ђе­но као кри­вич­но де­ло по­вре­да угле­да Ср­би­је и на­ла­зи се у при­тво­ру. Он је 13. ју­на у ра­ним ју­тар­њим са­ти­ма, на Те­ра­зи­ја­ма, при­ли­ком укљу­че­ња ре­пор­тер­ке РТС-а у ју­тар­њи про­грам „уле­тео” у ка­дар и про­суо теч­ност из ли­мен­ке енер­гет­ског пи­ћа, а он­да се окре­нуо да оде.

По­том се вра­тио у ка­дар, стао по­ред ре­пор­тер­ке и по­ка­зу­ју­ћи пр­во два пр­ста, а по­том и сред­њи прст на обе ру­ке, увре­дљи­во, са псов­ка­ма го­во­рио о Ср­би­ји, на­зи­ва­ју­ћи је и „фа­ши­стич­ком” др­жа­вом.

В. Ј. је др­жа­вља­нин Ср­би­је ко­ји жи­ви у Не­мач­кој и не­ма при­ја­вље­но пре­би­ва­ли­ште или бо­ра­ви­ште у Ср­би­ји.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Sasa
Konačno nešto od zakona

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.