Бирајте паметно, избегните намирнице најгоре за ваше срце
Ниједна пржена храна није здрава за срце, јер има висок ниво засићених и транс масти, а од свих пржених залогаја, најгори је помфрит. Др Џеф Етхертон наглашава да можемо да ипак уживамо у свакој врсти хране докле год следимо правило о умерености.
Наиме, све намирнице могу да, након дугог времена конзумирања великих количина, изазову проблеме и угрозе кардиоваскуларно здравље. Како пише Вечерњи, кардиолози истичу да је најважније правити паметне изборе, јести свеже намирнице, али и оне мање здраве само у мањим количинама.
Помфрит
Помфрит треба да заменитзе здравим грицкалицама. Природдно је да тело жуди за натријумом и лошим масноћама, али је то оно чему треба да се супротставите, саветују лекари.
Прерађени месни производи
Прерађено месо нема добру репутацију међу кардиолозима, јер та категорија хране повећава ризик од инфаркта. Од свих производа из ове категорије сланина није најгора, већ је кобасица најмање квалитетан залогај који можете себи да приуштите.
Црвено месо
Црвено месо има значајну количину холестерола и засићених масти, аминокиселине, Л-карнитин. Лекарисаветују да ограничите унос немасног црвеног меса на мање од 10 одсто исхране.
Подели ову вест


Комeнтар успeшно додат!
Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.