Петак, 12.08.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

НИС-ова подршка еколошким пројектима – поставке Народног музеја Зрењанин добиле нови сјај

(Фотографије Град Зрењанин)

Компанија НИС наставља да, у сарадњи са својим партнерима, доприноси побољшању  енергетске ефикасности и унапређењу еколошке слике наше земље. Желећи да подржи рад једне од најзначајнијих установа културе у Зрењанину, компанија НИС уложила је два милиона динара у пројекат Народног музеја Зрењанин којим је расвета замењена енергетски ефикасним ЛЕД осветљењем у простору сталне поставке, административном делу и депоима ове установе културе. Овај пројекат, који је реализован у оквиру НИС-овог програма друштвене одговорности „Заједници заједно”, доприноси остварењу уштеде у потрошњи електричне енергије и заштити музејске грађе, али и даје нови сјај музејским експонатима.

Музеј су, поводом овог пројекта, данас обишли представници града Зрењанина и компаније НИС.

Симо Салапура, градоначелник Зрењанина, истакао је да Град са компанијом НИС гаји посебан однос, јер је сама компанија настала управо у Зрењанину:

„Стратешки однос који гајимо огледа се и у друштвеној одговорности, али наравно и у улагању у образовање. Желео бих да истакнем да смо заједно са компанијом НИС отворили и посебан смер на факултету на ком школујемо инжењере у области нафте и гаса, као и да у Тренинг центру НИС-а наши средњошколци и студенти могу да провере и примене знања и вештине. Када је у питању подршка и сарадња у оквиру програма „Заједници заједно” желим да истакнем да је 160 милиона динара уложено у протеклих 14 година и то је огроман новац који је допринео да се многе области у нашем граду унапреде”, нагласио је Салапура и додао да се наставља сарадња са НИС-ом и у наредној години, у оквиру новог циклуса програма „Заједници заједно”.  

Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а, изјавио је да компанију НИС и Зрењанин везује дугогодишња и срдачна сарадња:

„Пре 14 година, када смо започели програм „Заједници заједно”, створили смо посебан однос са Градом Зрењанином и чувамо тај однос и даље. Он је транспарентан, уз размену мишљења, отворено причамо о пројектима и увек смо ту добродошли. И нама је Град Зрењанин посебно драг и посебно важан на карти пословања НИС-а. У име компаније НИС желим да кажем да ћемо урадити све да такав однос сачувамо. Наше је стратешко опредељење да идемо напред са заједницом у којој послујемо, да помогнемо колико можемо и да унапредимо животни стандард грађана, као и да сваки Зрењанинац доживљава НИС као своју”, нагласио је Смирнов.

Синиша Оњин, в.д. директора Народног музеја Зрењанин, захвалио се НИС-у и локалној самоуправи  што су препознали потенцијал музеја који је и један од најлепших у Србији:

„Хвала вам што сте омогућили реализацију овог значајног пројекта који је био од изузетне важности из неколико разлога. Претходна расвета је била стара и неефикасна. Увођењем нове расвете експонати се могу видети у новој димензији. Нова расвета је, такође, омогућила бољи приказ уз могућност проучавања детаља. Имајућу у виду да је прошлогодишњи конкурс програма НИС „Заједници заједно” имао за циљ еколошке пројекте, овај пројекат је у потпуности одговорио тим захтевима. Нова расвета је довела до смањења штетних емисија, уштеде електричне енергије, смањења температуре у просторијама и у великој мери се штити музејска грађа”, истакао је Оњин.

Промотивни текст

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.