Уторак, 09.08.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

Четрдесета кинеска поморска оперативна група за пратњу се враћа у Џанђанг

На слици снимљеној 5. јула, 40. кинеска поморска оперативна група за пратњу успешно је завршила мисију пратње у Аденском заливу и водама код Сомалије и вратила се у војну луку у Џанђангу у Гуангдонгу

Четрдесета кинеска поморска оперативна група за пратњу успешно је завршила мисију пратње у Аденском заливу и водама код Сомалије и вратила се у војну луку у Џађангу у Гуангдонгу 5. јула ујутро. Мисија је трајала 172 дана, с кумулативним путовањем од скоро 90.000 наутичких миља, а ефикасно је завршено 50 задатака пратње кинеских и страних бродова од 30 група, пружајући успут медицинску помоћ на једном од бродова.

Четрдесета пратећа оперативна група кинеске морнарице састоји се од разарача с навођеним пројектилима „Хухехаоте”, фрегате са навођеним пројектилима „Јуејанг” и брода за свеобухватно снабдевање „Луомаху”. Одвезала се и испловила из војне луке у Џађангу у Гуангдонгу 15. јануара. Током мисије, формација је стриктно спроводила мере превенције и контроле епидемије, блиско организоване операције пратње и усвојила различите методе као што су релејна пратња, продужена пратња и регионални надзор како би се обезбедила безбедност пловидбе бродова у пратњи, чиме је ефикасно одржавана безбедност међународних канала поморске трговине и регионалног мира и стабилности.

Четрдесета кинеска поморска оперативна група за пратњу успешно је завршила мисију пратње у Аденском заливу и водама код Сомалије и вратила се у војну луку у Џађангу у Гуангдонгу, 5. јула. Објавила новинска агенција „Синхуа” (Фотографија Јанг Јие)

На фотографији снимљеној 22. јануара, 40. оперативна група кинеске поморске пратње „Луомаху” (лево) снабдева бродове „Хухехаоте” кроз хоризонтално снабдевање. Објавила новинска агенција „Синхуа” (Фотографија Јанг Јие)

Током путовања, 40. кинеска поморска оперативна група за пратњу одржала је спортско дружење на палуби како би улепшала живот официра и војника на мору, 6. фебруара.  Објавила новинска агенција „Синхуа” (Фотографија Јанг Јие)

На фотографији снимљеној 9. фебруара, кинеска поморска група за пратњу „Хуохехаоте” организује обуку за полетање и слетање за хеликоптере на носачима. Објавила новинска агенција „Синхуа” (Фотографија Јанг Јие)

На фотографији снимљеној 27. фебруара, 40. кинеска поморска оперативна група за пратњу „Луомаху” (у средини) снабдева залихама „Јуејанг” (лево) и „Хуохехаоте”. Објавила новинска агенција „Синхуа” (Фотографија Јанг Јие)

На фотографији снимљеној 2. априла, брод „Јуејанг” 40. кинеске пратеће радне групе спроводи обуку за инспекцију и хапшење. Објавила новинска агенција „Синхуа” (Фото Танг Вен)

На фотографији снимљеној 9. априла, 40. кинеска поморска група за пратњу „Хуохехаоте” (десно) прати „Океанску звезду”. Објавила новинска агенција „Синхуа” (Фотографија Јанг Јие)

Промотивни текст

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.