Понедељак, 08.08.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

Музеј палате у Хонг Конгу званично је отворен за јавност

Слика снимљена 28. јуна у Музеју палате Хонг Конга на којој се види равна посуда са плаво-белим узорком змаја из династије Минг. Слику је снимио новинар Ванг Шен из новинске агенције Синхуа.

Музеј палате у Хонг Конгу званично је отворен за јавност 3. јула. У њему је изложено више од 900 драгоцених културних реликвија одабраних из колекције Музеја палате, укључујући 166 националних првокласних културних реликвија које причају приче о дугој историји и блиставој култури Кине.

Дана 28. јуна, у Музеју палате у Хонг Конгу фотографисан је пљоснати лонац с два ува са розе облаком и узорком змаја из династије Ћинг. Фотографију је снимио репортер новинске агенције Синхуа Ванг Шен.

 

28. јуна у Музеју палате у Хонг Конгу, фотографисана је ваза са емајлираним цвећем и биљем исцртаним у периоду династије Ћинг. Фотографија репортера новинске агенције Синхуа Ванг Шена.

28. јуна, бело застакљена статуа Бодихарме из пећи која осликава његов прелазак реке у округу Дехуа у време династије Минг, фотографисана у Музеју палате у Хонг Конгу. Фотографија репортера новинске агенције Синхуа Ванг Шена.

Извештава се да је од 2. јула продато око 85% од 140.000 карата за прве четири недеље отварања изложбе у Музеју палате у Хонг Конгу, укључујући више од 37.000 карата за посебне изложбе, што укупно чини 95% карата за специјалне изложбе доступне у продаји.

Директор Бироа за културу, спорт и туризам владе Специјалног административног региона Хонг Конга рекао је на церемонији отварања да верује да ће у будућности Музеј палате у Хонг Конгу искористити јединствене културне предности Хонг Конга како би испричао кинеске приче.

Чен Џесе, председник управног одбора Музеја палате у Хонг Конгу, рекао је да са нестрпљењем очекује посетиоце из Хонг Конга, како са копна тако и из остатка света, да погледају културне реликвије Музеја палате и доживе пет хиљада година кинеске цивилизације у овом величанственом и елегантном музеју.

На фотографији снимљеној 3. јула видимо посетиоце у изложбеној сали Музеја палате у Хонг Конгу како сликају изложбене предмете. Фотографија репортера новинске агенције Синхуа Ванг Шена.

На фотографији снимљеној 3. јула видимо посетиоце у изложбеној сали Музеја палате у Хонг Конгу. Фотографија репортера новинске агенције Синхуа Ванг Шена.

Посетиоци су 3. јула фотографисали експонате у изложбеној сали Музеја палате у Хонг Конгу. Фотографија репортера новинске агенције Синхуа Ванг Шена.

Промотивни текст

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.