Понедељак, 15.08.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

У Хонгконгу у луци Викторија симфонијским концертом прослављен је догађај под називом „Славимо повратак, отварамо ново поглавље”

На слици се види како се учесници групно фотографишу с државном заставом. (Фотографија Чен Јoнгнуo/ЦНС)

Догађај „Славимо повратак, отварамо ново поглавље” прослављен је симфонијским концертом одржаним 10. јула у културној четврти у западном делу Хонгконга.

Овај пут догађај је иницирала „Асоцијација Хонгконг Хуађинг”, с коорганизатором омладинског удружења из Хонгконга „Ђангсу”, скупа с асоцијацијом друштава „Гуангси”, а цели перформанс извео  је омладински филхармонијски оркестар из Хонгконга, у којем су такође учествовали  и  хорови из свих кругова Хонгконга.„Флешмоб” је званично почео с извођењем у 15.40, певањем песме „Моја домовина и ја” коју су певали хор „Мали анђели Хонгконга” и дечји хор „Глас наде”. Уз песму „Моје кинеско срце”, чисти дечји гласови привукли су многе грађане, а пролазници су снимали телефонима нежне дечје осмехе и прелепе песме.

Након тога почео је симфонијски концерт на отвореном, у луци Викторија на шеталишту Ђулунг. Омладинска филхармонија Хонгконга извела је песме као што су „Ода црвеној застави”, „Повратак кући” и „Бисер Оријента”, доводећи концерт изнова и изнова до врхунца.

Могле су се чути песме попут: „Моја најдража домовино, увек ћу бити близу твом срцу...”, „Ја и моја отаџбина”, у извођењу хонгконшке филхармоније те разних хорова као што су: хор полиције Хонгконга, хор клуба „Хуа Ђинг” из Хонгконга и друге певачке групе. Грађани су махали у рукама држећи црвене националне заставе Кине заједно с регионалним заставама на којима се вијори орхидеја (баухинија), а гласно певање одјекивало је луком Викторија. Песме је певала и публика чиме је и концерт успешно завршен.

Џанг Jуe, потпредседник удружења „Хуа Ђинг” из Хонгконга, рекао је да је веома срећан што је уз музику у веселој и опуштеној атмосфери изразио своје најбоље жеље домовини Хонгконга. Надамо се да ће у будућности бити више прилика да се помогне младима из Хонгконга да побољшају своје разумевање земље и дају већи допринос земљи и Хонгконгу на широј сцени.

Џао Нинг, председник удружења младих из Хонг Конга „Ђангсу”, рекао је да се нада да ће овај догађај показати позитиван поглед на младе из Хонгконга и њихову љубав према домовини.

На слици је сцена симфонијског концерта. (Фотографија Чен Јонгнуо/ЦНС)

Промотивни текст

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.