Понедељак, 15.08.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

Међународна железничка лука Ченгду као ново поглавље развоја између Ченгдуа и Чонгћинга

Дана 1. јануара 2021. године, први воз теретног воза Кина–Европа (Ченгду–Чонгћинг) натоварен електронским производима, механичким деловима и паметним кућним апаратима кренуо је из међународне железничке луке Ченгду. (Фотографија: Баи Гуибин/Гуангминг)

26. априла 2013. године, прва експресна железница Ченгду–Европа за Европу (касније уједињена као „Евроазија експрес” Ченгду–Чонгћинг) отпремљена је из међународне железничке луке Ченгду, као нови логистички канал за имплементацију кинеске стратегије отварања према западу. Овај „челични дуги змај” потпуно је променио развој извоза у којем су се градови из унутрашњости ослањали само на приобалне луке, а такође је променио образац отварања Сечуана према спољном свету, са Ченгдуом као границом према западу и југу.

На основу изванредних перформанси кинеског железничког експреса (Ченгду–Чонгћинг) и брзог напретка изградње међународне железничке луке Ченгду, развој дистрикта Ћингбајђанг у Ченгдуу добио је пуну подршку националних, покрајинских и општинских развојних стратегија, омогућавајући некадашњој старој индустријској бази да без тешкоћа мења своју кинетичку енергију.

Ћингбајђанг је проглашен национално-економском развојном зоном,

ФТА, те зоном свеобухватне заштите. Бројна велика имена националних  компанија, као што су национално логистичко чвориште типа суве луке и демонстрациони пројекат кинеско-европског центра за састављање теретних возова, дале су снажан замах трансформацији и развоју града, а Ћингбаијианг је такође добио нову националну мисију градње у унутрашњости.

Дана 13. августа 2020. године, међународна железничка лука Ченгду у јутарњем светлу. (Фотографија: Баи Гуибин/Гуангминг)

Дана 22. априла 2019. воз Кина–Европа (Ченгду–Чонгћинг) спреман је за полазак на станици контејнерског центра међународне железничке луке Ченгду. (Фотографија: Баи Гуибин/Гуангминг)

Дана 3. августа 2020. прометна железничка лука Ченгду. (Фотографија: Баи Гуибин/Гуангминг)

Дана 14. августа 2019. године, међународна железничка лука Ченгду у мраку. (Фотографија: Баи Гуибин/Гуангминг)

Дана 18. јуна 2020. године, међународна железничка лука Ченгду у мраку. (Фотографија: Баи Гуибин/Гуангминг)

Промотивни текст

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.