Недеља, 27.11.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа
НАСТАВЉА СЕ ПОДРШКА ЗДРАВСТВУ

Компанија НИС донирала воду „Јазак” болници у Батајници

(Фото НИС)

Компанија НИС наставила је са подршком здравственим установама у нашој земљи у којима се лече оболели од ковида-19. Желећи да олакшају болничке дане пацијентима, али и допринесу унапређењу услова за рад медицинског особља, представници НИС-а уручили су данас донацију од готово 10.000 литара пијаће воде „Јазак” ковид болници у Батајници, која послује у саставу Универзитетског клиничког центра Србије. Донацију је у име компаније НИС уручио Вадим Смирнов, заменик генералног директора, док је у име домаћина уручењу донације присуствовала др Татјана Аџић Вукичевић, директорка болнице у Батајници.

Данашња донација је наставак подршке коју компанија НИС пружа здравственим установама широм Србије које збрињавају оболеле од ковида-19. Компанија је током 2020. и 2021. године тим установама поклонила више од 111 хиљада литара пијаће воде у вредности од седам милиона динара. Поред болнице у Батајници, вода „Јазак” донирана је Клиничком центру Војводине, Универзитетском клиничком центру Ниш и припадајућој ковид болници у Крушевцу, као и медицинском особљу ковид одељења КБЦ „Бежанијска коса”. Поред установа специјализованих за лечење пацијената оболелих од ковида-19, компанија НИС је донирала пијаћу воду и пацијентима на Институту за онкологију и радиологију Србије, као и многим другим здравственим установама широм Србије.

Татјана Аџић Вукичевић, директорка болнице у Батајници, захвалила је компанији НИС на подршци пацијентима и здравственим радницима.

„Желим да се захвалим компанији НИС  за помоћ коју је донирала ковид-болници Батајница у виду неопходне воде која ће користити нама, здравственим радницима и нашим пацијентима. Желим да вам се још једном најљубазније захвалим што сте издвојили време и дошли да нас обиђете”, истакла је Татјана Аџић Вукичевић.

Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а, нагласио је да је улагање у здравство једно од стратешких опредељења компаније.

„Протеклих година смо видели колико је битно имати чврст, ефикасан и флексибилан здравствени систем. Компанија НИС, која се бави енергетском безбедношћу, већ одавно препознаје колико је битно имати јак здравствени систем и колико је то важно за наше грађане. Због тога смо у подршку здравству до сада уложили готово 240 милиона динара. Испред ове болнице ми видимо да држава улаже значајна средства у здравствене институције, али у здравом друштву и бизнис мора да буде одговоран и да се тако понаша. И ми смо грађани, и ми смо корисници, и ми исто долазимо у ове установе. Зато НИС своје донације спроводи системски и не само у Београду, него и у Крушевцу, Новом Саду, Зрењанину. Желимо да будемо пример и да се и друге компаније придруже истом циљу. И то остаје наше стратешко опредељење”, изјавио је Смирнов.

Подршка здравственим установама један је од основних праваца друштвено одговорног пословања компаније НИС. Од 2009. године компанија је кроз различите програме и донаторске активности у унапређење услова за рад јавног здравства инвестирала готово 240 милиона динара. На подршци здравственим радницима ангажовали су се и запослени НИС-а, чланови Клуба волонтера, који су организовали акције уређења и улепшавања просторија бројних здравствених установа у нашој земљи. Међу институцијама јавног здравства које је подржала компанија НИС су и Институт за мајку и дете „Др Вукан Чупић”, Универзитетска дечја клиника „Тиршова” у Београду, Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине у Новом Саду,  Општа болница „Студеница” у Краљеву, Клиничко-болнички центар у Косовској Митровици, Хемато-онколошко одељење за дечје интерне болести у Нишу и многе друге. Подршка здравству и медицинским радницима остаће један од приоритета друштвено одговорних пројеката компаније НИС и у наредном периоду.

Промотивни текст

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.