Четвртак, 29.09.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

Би­нић са­слу­шан о на­ме­шта­њу утакмица

Дра­ги­ша Би­нић (Принт­скрин)

Ви­ше јав­но ту­жи­ла­штво у Бе­о­гра­ду на­ста­ви­ће да­ље про­ве­ре на утвр­ђи­ва­њу свих чи­ње­ни­ца и окол­но­сти у ве­зи са на­во­ди­ма Дра­ги­ше Би­ни­ћа, бив­шег чла­на Из­вр­шног од­бо­ра Фуд­бал­ског са­ве­за Ср­би­је, по­во­дом ње­го­вих са­зна­ња о на­ме­шта­њу фуд­бал­ских утак­ми­ца, ре­че­но је за „По­ли­ти­ку” у Ви­шем јав­ном ту­жи­ла­штву. Би­нић је, ина­че, ју­че у По­себ­ном оде­ље­њу за су­зби­ја­ње ко­руп­ци­је Ви­шег јав­ног ту­жи­ла­штва у Бе­о­гра­ду ис­пи­тан у свој­ству гра­ђа­ни­на у ве­зи са сво­јим са­зна­њи­ма о на­ме­шта­њу утак­ми­ца, о ко­ји­ма је го­во­рио у еми­си­ји „Спор­тлајт” еми­то­ва­ној 9. сеп­тем­бра.

„Ту­жи­ла­штво је фор­ми­ра­ло пред­мет у овом слу­ча­ју ка­ко би се про­ве­ри­ли на­во­ди из­не­ти у по­ме­ну­тој еми­си­ји, јер ука­зу­ју на ко­руп­тив­не рад­ње”, са­оп­ште­но је из ту­жи­ла­штва.

Би­нић је, под­се­ти­мо, ис­при­чао да је сво­је­вре­ме­но био оба­ве­штен о то­ме да ће два су­пер­ли­га­ша од­и­гра­ти на­ме­ште­ну утак­ми­цу, али да је био пот­пу­но не­мо­ћан да то спре­чи иако је био за­ду­жен за ре­гу­лар­ност так­ми­че­ња.

У пи­та­њу је био меч из­ме­ђу су­бо­тич­ког Спар­та­ка и Рад­нич­ког из Ни­ша из се­зо­не 2017–2018. го­ди­не, ко­ји је за­вр­шен по­бе­дом до­ма­ћи­на ре­зул­та­том два пре­ма ну­ла.

За­ни­мљи­во је да је због уче­шћа у на­ме­шта­њу утак­ми­це ухап­шен су­ди­ја овог ме­ча Ср­ђан Об­ра­до­вић. Иако је био при­ве­ден због сум­ње да је зло­у­по­тре­био слу­жбе­ни по­ло­жај и пра­во­сна­жно осу­ђен на го­ди­ну да­на за­тво­ра, пре­су­дом Вр­хов­ног ка­са­ци­о­ног су­да, осло­бо­ђен је од­го­вор­но­сти за ово кри­вич­но де­ло. Оп­ту­жни­цом По­себ­ног оде­ље­ња Ви­шег јав­ног ту­жи­ла­штва у Но­вом Са­ду, Об­ра­до­вић се те­ре­тио да је не­за­ко­ни­то по­сту­пио 13. ма­ја 2018. го­ди­не, ка­да је на утак­ми­ци из­ме­ђу Спар­та­ка из Су­бо­ти­це и Рад­нич­ког из Ни­ша до­су­дио пе­нал за до­ма­ћи­не и та­ко га фа­во­ри­зо­вао.

У од­лу­ци Вр­хов­ног ка­са­ци­о­ног су­да ко­ји је усво­јио За­кон за за­шти­ту за­ко­ни­то­сти Об­ра­до­ви­ће­вог бра­ни­о­ца Го­ра­на Ка­ва­да­ре­ви­ћа, на­во­ди се да Об­ра­до­ви­ћу ни­је мо­гло да се су­ди за зло­у­по­тре­бу слу­жбе­ног по­ло­жа­ја јер он као фуд­бал­ски су­ди­је ни­је мо­гао да има овај ста­тус у кри­вич­но­прав­ном сми­слу.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.