Четвртак, 29.09.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа
ПО­СЛЕ ХАП­ШЕ­ЊА 12 ПРИ­ПАД­НИ­КА КА­ВАЧ­КЕ КРИ­МИ­НАЛ­НЕ ГРУ­ПЕ

Ра­до­је Жив­ко­вић Жу­ти у турском затвору због сумње да је убио Јована Вукотића, а приписује му се још сурових ликвидација

Ве­ру­је се да је Ра­до­је Жив­ко­вић Жу­ти, ко­ме се при­пи­су­је ли­кви­да­ци­ја Јо­ва­на Ву­ко­ти­ћа, 8. сеп­тем­бра у Ис­тан­бу­лу уме­шан и у зло­чи­не у Цр­ној Го­ри, Ати­ни и на Кр­фу
Јо­ван Ву­ко­тић (Фо­то Феј­сбук)

Ра­до­је Жив­ко­вић Жу­ти, ви­со­ко­по­зи­ци­о­ни­ра­ни члан „ка­вач­ког кла­на”, ухап­шен је у Тур­ској због сум­ње да је ор­га­ни­зо­вао уби­ство на­вод­ног во­ђе „шка­ља­ра­ца” Јо­ва­на Ву­ко­ти­ћа.

Жив­ко­вић је био у бек­ству, а ве­ру­је се да је он уче­ство­вао у уби­ству Ву­ко­ти­ћа по на­ло­гу на­вод­ног во­ђе „ка­вач­ког кла­на” Ра­до­ја Зви­це­ра, чи­ји је ро­ђак.

У ак­ци­ји тур­ске по­ли­ци­је 16. сеп­тем­бра, иза ре­ше­та­ка је за­вр­шио и цр­но­гор­ски др­жа­вља­нин Здрав­ко Пе­ру­но­вић ко­ји се та­ко­ђе те­ре­ти да је уме­шан у ли­кви­да­ци­ју Ву­ко­ти­ћа.

Пе­ру­но­вић је у мар­ту ове го­ди­не иза­шао из за­тво­ра, пре­не­ли су цр­но­гор­ски ме­ди­ји.

Тур­ска по­ли­ци­ја је у ак­ци­ји по­во­дом ис­тра­ге уби­ства во­ђе „шка­ља­ра­ца” ухап­си­ла још де­сет осо­ба, али њи­хов иден­ти­тет за са­да ни­је по­знат. При­ли­ком при­во­ђе­ња, ис­тра­жи­те­љи су на­шли не­ко­ли­ко фал­си­фи­ко­ва­них лич­них ка­ра­та и па­со­ша, али на­вод­но и оруж­је ко­је је ко­ри­шће­но у на­па­ду на Ву­ко­ти­ћа 8. сеп­тем­бра у ис­тан­бул­ској че­твр­ти Ши­шли.

Жив­ко­вић и Пе­ру­но­вић, по­зна­ти су од­ра­ни­је цр­но­гор­ским ис­тра­жним ор­га­ни­ма. Њи­хо­ва име­на су и у оп­ту­жни­ци про­тив јед­ног од во­ђа „кав­ча­на” Сло­бо­да­на Ка­шће­ла­на и ње­го­ве три­на­е­сто­чла­не гру­пе.

Цр­но­гор­ско ту­жи­ла­штво те­ре­ти чла­но­ве ове ор­га­ни­зо­ва­не кри­ми­нал­не гру­пе за уби­ство Ни­ко­ле Ста­ни­ши­ћа на под­му­као и сви­реп на­чин, пре­не­ли су цр­но­гор­ски ме­ди­ји.

По­ред Ка­шће­ла­на, Жив­ко­ви­ћа и Пе­ру­но­ви­ћа на оп­ту­жни­ци за ли­кви­да­ци­ју Ста­ни­ши­ћа је, та­ко­ђе, и Ко­то­ра­нин Ра­до­је Зви­цер.

Цр­но­гор­ски ис­тра­жи­те­љи до­шли су прет­ход­но до опе­ра­тив­них по­да­та­ка ко­ји ука­зу­ју да је Ра­до­је Жив­ко­вић био ди­рект­но уме­шан и у уби­ство Ба­ра­ни­на Ала­на Ко­жа­ра и Да­ми­ра Ха­џи­ћа на грч­ком остр­ву Крф 2020. го­ди­не. Ха­џић је пре уби­ства био на по­тер­ни­ци због сум­ње да је ли­кви­ди­рао чла­на „ка­вач­ког кла­на” Да­во­ри­на Бал­ти­ћа пр­вог ја­ну­а­ра 2018. у Бе­о­гра­ду. Ис­тра­га о овом слу­ча­ју још тра­је.

Ве­ру­је се да је Жив­ко­вић уче­ство­вао и у от­ми­ци и ка­сни­је ли­кви­да­ци­ји Ми­ла Ра­ду­ло­ви­ћа Ка­пе­та­на, чла­на „шка­љар­ског кла­на”. Ра­ду­ло­вић је отет 14. ок­то­бра 2020. у Цр­ној Го­ри а у ве­зи са овом от­ми­цом те­ре­те се и Вељ­ко Бе­ли­вук и Мар­ко Миљ­ко­вић. Пре­ма на­во­ди­ма оп­ту­жни­це, Бе­ли­вук и Миљ­ко­вић уче­ство­ва­ли су у от­ми­ци Ра­ду­ло­ви­ћа и пре­да­ли га оста­лим чла­но­ви­ма „ка­вач­ке гру­пе” ко­ји су га на­кон два ме­се­ца уби­ли.

Ов­де ни­је крај спи­ску уби­ста­ва у ко­ја је на­вод­но уме­шан Жив­ко­вић. Ње­го­во име по­ми­ње се и у ис­тра­зи за ли­кви­да­ци­ју Иго­ра Де­до­ви­ћа и Сте­ва­на Ста­ма­то­ви­ћа у ре­сто­ра­ну у Ати­ни, ка­да је гру­па на­па­да­ча из­ре­ше­та­ла дво­ји­цу „шка­ља­ра­ца” пред же­на­ма и де­цом.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.