Најздравији намаз, чува срце и витку линију
На Блиском истоку хумус једу више од 2000 година, а постао је један од препознатљивих симбола медитеранске кухиње за коју знамо да је најздравија.
За добар хумус важно је да имате квалитетне састојке, а тајна је у сусаму. Такође, важно је да знате да богат калцијумом и магнезијумом, чува срце и линију. У зависности од укуса које волите можете додати и сецкане маслине, мало пропрженог сусама или сецкану паприку.
Потребно је
- 300 грама леблебија
- чен, два или три белог лука
- децилитар маслиновог уља
- сок од једног лимуна
- со
- пуна кашика сусам пасте
Припрема
Леблебије се потопе увече у воду, следећи дан се кувају до сат времена. Када су скуване убаце се у блендер и самељу. Додајте бели лук, тахини, со, уље и лимун. Све састојке додајте поступно, да се добро сједине у компактну масу.
Подели ову вест

Комeнтар успeшно додат!
Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.