Паприке пуњене просом
Потребно је:
- 1 кг паприка за пуњење
- 2 главице црног лука
- 2–3 шаргарепе
- комад корена целера
- 1 кашика маринаде (першун, бели лук, уље)
- 250 г проса
- со, уље
- 2 кашике овсених пахуљица
Насецкати црни лук и пржити, па када постане стакласт, посолити, додати рендано поврће и децилитар воде. Динстати 4–5 минута, у то додати опран просо, налити водом (као када се кува пиринач), додати маринаду и скувати просо да буде густо, попут смесе за сарму с месом. Када се скува, ако је маса ређа па испада из паприке, додати још 2–3 кашике млевених овсених пахуљица, презли или ораха. Прохлађеним филом пунити паприке, ставити у науљену тепсију, по жељи прелити парадајз-сосом и запећи.
Подели ову вест
Коментари0

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy and
Terms of Service apply.
Комeнтар успeшно додат!
Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.