Запечена боранија с јајима
Потребно је:
- 1 кг бораније
- 2 главице црног лука
- 200 г кобасице
- пола везе свежег першуна
- 1 кашика масти или уља
- 3 јајета
- 3 дл млека
- со
Боранију опрати и одстранити крајеве. Лук исецкати ситно. Затим на уљу или масти пропржити лук с једном кашичицом соли. Када лук постане стакласт, додати боранију и децилитар воде. Динстати док боранија не омекша, око пола сата. За то време у другом тигању пропржити кобасицу исечену на мање комаде. У боранију додати исецкан першун. Половину бораније сипати у ватросталну чинију, преко распоредити кобасице с масноћом коју су пустиле, па остатак бораније. За прелив – три јајета размутити виљушком и додати млека и течност коју је пустила боранија приликом динстања. У то додати кашичицу соли и прелити преко бораније. Пећи на 200 степени око један сат да боранија добије лепу корицу. Уместо кобасице може се узети и димљена сланина.
Подели ову вест

Комeнтар успeшно додат!
Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.