Кнедле са шљивама
Потребно је:
- 1 кг кромпира
- 4 јајета
- кашика масти
- мало брашна
- мало соли
- на врх ножа соде бикарбоне
- шљиве или неко друго воће по жељи
Обарити кромпир, ољуштити га и добро пропасирати. Додати јаја, со, соду бикарбону и брашно, па замесити глатко тесто. Руком кидати комадиће, растањити их, у средину убацити шљиве, обликовати кнедле и спустити их у кључалу воду. Кад испливају на површину, кувати још неколико минута, а затим извадити решеткастом кашиком, уваљати их у пропржене презле и посути шећером. Служити топле.
Подели ову вест
Коментари0

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy and
Terms of Service apply.
Комeнтар успeшно додат!
Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.