Уторак, 06.12.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

Дигитална трансформација пословања као одговор на глобалне промене

(Фотографије PopArt Studio)

Према глобалном истраживању софтверске компаније „Mulesoft” из 2020. године у ком је учествовало више од 1.000 компанија, 90 одсто њих сматра да ће им се приходи смањити уколико не примене дигиталне технологије у свом пословању.

Зашто су израда веб-сајта, веб-дизајн, SEO оптимизација и дигитални маркетинг кључни за успешно пословање и какве бенефите примена ових технологија може донети вашем бизнису – прочитајте у наставку.

Дигитална трансформација – боље корисничко искуство и већа зарада

Савремени купци су у дигиталном окружењу постали захтевнији. Куповина више није базирана искључиво на квалитету производа, него на квалитету корисничког искуства.

Процењује се да корисници који су у интеракцији са сајтом и друштвеним мрежама компаније купују 90 одсто чешће и троше 60 одсто више по куповини.

Према извештају глобалне консултантске компаније „Deloitte” из 2020. године, бизниси који примењују нове технологије повећали су приходе за 45 одсто.

Израда веб-сајта

Из сопственог искуства знате да интересовање за неки производ или услугу почиње претрагом на интернету, а управо је сајт начин да вас потенцијални купци пронађу.

Квалитетна израда веб-сајта омогућава вам да прикажете свој портфолио и тако повећате поверење будућих купаца. Осим тога, на веб-презентацији могуће је покренути блог кроз који приказујете да сте експерт у области у којој послујете.

Веб-сајт омогућава прикупљање података о посетиоцима. То је драгоцено за креирање маркетиншких кампања и промена у целокупном бизнису, што доноси повећање продаје и прихода.

Веб-дизајн

Да би вам веб-сајт донео очекиване резултате, требало би да има јединствен дизајн и беспрекорну функционалност. С обзиром на све већу конкуренцију у дигиталном свету, ангажовање стручњака за веб-дизајн није више ствар избора, него нужности.

Разликовање од конкуренције

Дизајн сајта је прва ствар коју сваки посетилац уочи када посети веб-страницу. Веб-дизајн је често кључна тачка која одређује да ли ће вам потенцијални купац пружити шансу или не.

Уникатан дизајн је у дигиталном добу све потребнији. Веб-дизајнери су стручњаци који знају како да вашу јединственост преведу у боје, облике и целокупно креативно решење које ће привући пажњу купаца.

Функционалност

UX веб-дизајн омогућава креирање сајтова који су једноставни за коришћење, функционални и брзи. Ако се веб-презентација споро учитава или је навигација компликована, велике су шансе да ће то дестимулисати сваког посетиоца.

SEO оптимизација

Када програмери направе сајт и дизајнери направе уникатан интерфејс, посао није готов. Веб-сајт треба да стигне до ваше циљне групе, а то је могуће уз помоћ SEO оптимизације.

Повећање посета и видљивости бренда

Када неко претражује производе или услуге које ви нудите, SEO оптимизација омогућава да се ваш веб-сајт појави међу првим резултатима. Ово је веома важно јер први резултати у претрази – имају највише посета.

Заправо, први резултат у претрази добије 32 одсто свих кликова, док чак 75 процената корисника не претражује другу страницу „Гуглa”.

SEO стручњаци знају како да „погурају” ваш сајт ка првој страни претраживача користећи технике за побољшање органске претраге или плаћене  „Гугл” огласе.

Дигитални маркетинг

Маркетинг на интернету је скуп сложених активности које имају за циљ да доведу кориснике до куповине. Тако се у дигиталном маркетингу ништа не препушта случају.

За разлику од традиционалног маркетинга, дигитални омогућава креирање кампања за специфичну циљну групу, посматрање њихових реакција у реалном времену и брзо прилагођавање кампање спрам резултата.

Дигитална трансформација бизниса није више ствар избора, него нужност. Савремени купци очекују најбоље корисничко искуство и све мање од тога води их ка вашој конкуренцији.

Примена дигиталних технологија није једноставан процес, а да бисте добили максималне резултате, посао би требало препустити стручњацима за дигитални маркетинг.

Промотивни текст

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.