Има ли користи од хималајске соли
Хималајска со у последње време у врху је листе популарних здравих намирница. Розе грануле изгледају примамљиво, али су и знатно скупље него класична кухињска со јер их прати маркетинг да су корисне у очувању здравља. Наводно, садрже 84 драгоцених минерала нужних за организам.
А што каже наука? Будући да постоји толико врста соли од морске, преко хавајске, до хималајске, поставља се питање која је најбоља. У свима њима основни састојак је натријум-хлорид, само мале количине других састојака, наводи се на страници sciencebasedmedicine, а преноси портал „Пословни”. Розе хималајска со је, дакле, хемијски слична кухињској соли – садржи до 98 одсто натријум-хлорида, а остатак чине минерали у траговима, који јој дају светлоружичасту нијансу и специфичан укус. Али, истиче се, што се тиче здравствених предности, будући да има два одсто минерала, мало је вероватно да то може да пружи било какве значајне здравствене користи.
Подели ову вест





Комeнтар успeшно додат!
Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.