Среда, 01.02.2023. ✝ Верски календар € Курсна листа

Ста­на­ри „Генекса” тра­же хит­ну об­у­ста­ву про­да­је пословне ку­ле

Вла­да Ср­би­је тре­ба да ис­ко­ри­сти пра­во пре­че ку­по­ви­не и да се ор­га­ни­зу­је јав­на рас­пра­ва о бу­дућ­но­сти тог спо­ме­ни­ка кул­ту­ре, сма­тра­ју они
(Фото: Д. Јевремовић)

Са­ста­нак стам­бе­не за­јед­ни­це, про­тест и пер­фор­манс ор­га­ни­зо­ва­ће да­нас у 12 ча­со­ва жи­те­љи стам­бе­не „Ге­некс” ку­ле и њи­хо­ве ком­ши­је из Бло­ка 33 на пла­тоу ис­пред За­пад­не ка­пи­је Бе­о­гра­да са зах­те­ви­ма да вла­да хит­но за­у­ста­ви про­да­ју по­слов­не згра­де за­ка­за­не за 6. фе­бру­ар, да ис­ко­ри­сти пра­во пре­че ку­по­ви­не и узме тај део објек­та и по­том ор­га­ни­зу­је јав­ну рас­пра­ву о бу­дућ­но­сти тог зда­ња. Љу­ди оку­пље­ни око стам­бе­не за­јед­ни­це „Ге­некс” ку­ла пред­ло­жи­ли су про­је­кат „Те­сла ку­ле”, од­но­сно пре­тва­ра­ње ни­жег објек­та у оазу ду­ха, кул­ту­ре и ар­хи­тек­ту­ре, али, ка­ко ка­жу, не­ма­ју ни­шта про­тив да о са­др­жа­ји­ма у том објек­ту од­лу­чу­ју струч­на јав­ност и гра­ђа­ни. Ста­на­ри тра­же да се, без об­зи­ра на то ко бу­де но­ви вла­сник тог де­ла За­пад­не ка­пи­је Бе­о­гра­да, спо­ме­ни­ка кул­ту­ре, он оба­ве­же да фи­нан­си­ра по­прав­ке у стам­бе­ном де­лу обла­ко­де­ра по­пут са­на­ци­је убу­ђа­лих зи­до­ва, об­но­ве лиф­то­ва, кро­ва и пла­тоа.

– Уко­ли­ко се про­да­ја ком­па­ни­је „Ге­не­ра­лек­спорт” не об­у­ста­ви или се про­да­ја оба­ви без оба­ве­зе куп­ца да уре­ди и наш, стам­бе­ни део, ку­пац ће се са овом ку­по­ви­ном енорм­но обо­га­ти­ти јер ку­пу­је по­слов­ни про­стор на екс­тра­ло­ка­ци­ји за 400 евра по ква­драт­ном ме­тру, а ми ће­мо оста­ти без мо­гућ­но­сти да ре­ши­мо на­ше по­тра­жи­ва­ње у из­но­су од 41,8 ми­ли­о­на ди­на­ра без ка­ма­те и без шан­се да те ра­до­ве оба­ви­мо. За за­ме­ну сај­ли и ко­манд­не та­бле на два лиф­та би­ће нам по­треб­но ви­ше од 100.000 евра – ис­ти­че Бо­жи­дар Ста­врић, управ­ник стам­бе­не за­јед­ни­це „Ге­некс” ку­ла у На­род­них хе­ро­ја 41.

Он и ње­го­ве ком­ши­је за да­нас су осми­сли­ли пер­фор­манс у ко­јем ће на­пра­ви­ти жи­ви зид око згра­де, на­пра­ви­ти два кру­га око објек­та сим­бо­лич­но озна­ча­ва­ју­ћи две не­у­спе­ле про­да­је „Ге­не­ра­лек­спор­та” у сте­ча­ју, ис­пред по­слов­ног де­ла оста­ви­ће бр­до сме­ћа јер „уме­сто за бр­до па­ра, згра­да се бу­квал­но по­кла­ња за ша­ку до­ла­ра” – око се­дам ми­ли­о­на евра це­на је по­слов­ног де­ла За­пад­не ка­пи­је Бе­о­гра­да. И ту се не­ће за­у­ста­ви­ти, не­го ће се 28. ја­ну­а­ра оку­пи­ти ис­пред Вла­де Ср­би­је, а ако њи­хо­ви зах­те­ви не бу­ду ис­пу­ње­ни, по­но­во се са­ста­ју 4. фе­бру­а­ра ка­да ће, ка­ко ка­же Ста­врић, бло­ки­ра­ти „Га­зе­лу”.

– Ми не од­у­ста­је­мо од то­га да нам се ис­пла­ти 41,8 ми­ли­о­на ди­на­ра ко­је нам ду­гу­је „Ге­не­ра­лек­спорт” у сте­ча­ју на име из­да­ва­ња ан­те­на на кро­ву стам­бе­не згра­де за шта има­мо пре­су­ду у сво­ју ко­рист, али не мо­же да се из­вр­ши јер је та ком­па­ни­ја у сте­ча­ју од 2015 – из­ри­чит је Ста­врић.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mikailo
Stanari bi da im neko drugi plaća održavanje njihove zgrade...niko im nije rekao da je Tito odavno bacio kašiku...
Mislilac
Gospodo stanari, stambeni deo zgrade je u vašem vlasništvu, dakle vi to treba da održavate. Sticanjem prava svojine, tamo 90ih za vreme Slobe, sve obaveze su prešle sa države i grada na vlasnike.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.