Уторак, 16.08.2022. ✝ Верски календар € Курсна листа

Правила коришћења

Правила коришћења

Добродошли на портал www.politika.rs (у даљем тексту: Политика Online) званичну презентацију “Politike Newspapers and Magazines” д.о.о. (у даљем тексту: ПНМ). ПНМ вам омогућава коришћење услуга и садржаја свог портала под условима који се наводе у даљем тексту. Сваким приступом порталу Политика Online или било ком његовом делу или подсајтовима ПНМ, сматра се да је корисник упознат са свим правилима и евентуалним ризицима који настају из коришћења ових веб страна, као и да их у целости прихвата.

АУТОРСКА ПРАВА 

”Политика новине и магазини” д.о.о. (ПНМ) власник је ауторских права на све сопствене садржаје (текстуалне, визуелне и аудио материјале, базе података и програмерски код) који су објављени у штампаном или у електронском издању (www.politika.rs) дневног листа ”Политика”

Преношење текстова или делова текстова, дозвољено је само у обиму од максимално 600 словних знакова и то ИСКЉУЧИВО СА ПОЧЕТКА ТЕКСТА -  осим у случају кад је са уредништвом дневног листа «Политика» постигнут договор о другачијим условима.

Приликом оваквог преношења обавезно је навођење извора (извор: ”Политика”) испод наслова, и стављање линка на крају са усмерењем на оригинални текст, назнаком ”цео текст прочитајте на”: (линк).

У случају преношења текста или информација из текста, као и фотографије супротно наведеним правилима, ПНМ задржава право да, у складу са Законом,против прекршиоца покрене судски поступак ради заштите ауторских и других сродних права и надокнаде штете. 

 

ПНМ ће одмах размотрити примедбе посетилаца који сматрају да им је објављивањем садржаја на порталу повређено сопствено ауторско право. У случају да се утврди да се ради о повреди ауторских права, текст, фотографија и др. биће скинути са портала.

КОМЕНТАРИ ПОСЕТИЛАЦА
Кад је реч о интерактивним садржајима (коментарима посетилаца), ПНМ задржава право да не објави садржаје којима се повређује приватност неког лица, увредљиве садржаје као и садржаје који су у супротности са одредбама Закона о јавном информисању. ПНМ не одговара за коментаре посетилаца који су одраз њиховог мишљења.

ЛИНКОВИ НА ДРУГЕ ВЕБ СТРАНИЦЕ
ПНМ не сноси одговорност за садржину веб страница изван свог портала. 

ОГЛАШАВАЊЕ
ПНМ није одговорна ни за какву штету насталу оглашавањем на свом порталу, јер се ради о пословном односу између посетиоца портала и оглашивача.

ИЗМЕНЕ И ДОПУНЕ
ПНМ може у свако доба изменити допунити Правила.


Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.