Sreda, 25.05.2022. ✝ Verski kalendar € Kursna lista

Srbija neće dozvoliti napade Albanaca na Srbe

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je Priština, povodom ponovnog otvaranja železničke linije Beograd- Kosovska Mitrovica, pokušala da izazove sukobe širih razmera.-U Donje Jarinje na Kosovu, na administrativnom prelazu, stigli su pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije ROSU u više vozila
Премијер Александар Вучић (Фото Танјуг)

Predsednik vlade Srbije upozorio je kosovske Albance da ni ne pokušaju da napadnu oružjem Srbe na Kosovu i Metohiji, jer Srbija to neće dozvoliti.

„Ovo je moje poslednje upozorenje, moja molba Albancima da ni ne pokušaju da napadnu oružjem Srbe na Kosovu i Metohiji, jer Srbija to neće dozvoliti”, rekao je premijer na vanrednoj pres konferenciji, posle sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, a povodom događaja koji su usledili posle polaska voza na liniji Beograd - Kosovska Mitrovica.

„Srbe pozivam da ostanu mirni, na svojim ognjištima”, rekao je Vučić.

Istakao je da Srbija želi mir, ali da je Priština pokušala da izazove sukob, da priprema „ratne igre”, o čemu je, kako kaže, već obavestio EU, a tokom večeri će i Moskvu, te sutra Kinu i SAD – prenosi Tanjug.

 

Vučić upozorava: Priština bi širi sukob na Zapadnom Balkanu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić upozorio je da je Priština potezima koje je danas preduzela, povodom ponovnog otvaranja železničke linije Beograd-Kosovska Mitrovica, pokazala da želi da izazove šire sukobe na zapadnom Balkanu.

Vučić je na vanrednoj pres konferenciji, posle sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, upozorio i zamolio Albance na Kosovu i Metohiji da ni ne pomišljaju na oružjem napadaju Srbe, jer, kako je istakao Srbija to neće dozvoliti.

Vučić upoznao Čepurina sa pokušajem Prištine da izazove sukobe
Predsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić obavestio je ambasadora Ruske federacije Aleksandra Čepurina sa pokušajem izazivanja sukoba od strane Albanaca na severu Kosova i Metohije, saznao je Tanjug.Vučić je sa Čepurinom razgovarao večeras, odmah posle vanredne pres konferencije – prenosi Tanjug.

Isti stav preneo je šefici evropske diplomatije Federiki Mogerini, kojoj je takođe rekao da je razočaran reagovanjem EU na ovu situaciju, te najavio da će o današnjim događajima i ponašanju Prištine obavestiti i Moskvu, Kinu i SAD.

On je podsetio da je jutros, u 8. 30, iz Beograda krenuo putnički voz, koji je trebalo da spaja ljude, gradove, u skladu sa principima međunarodnog javnog prava, zakonima svih zemalja sveta, najvišim vrednostima I standardima EU, a to je sloboda kretanja ljudi.

„Voz je krenuo na put, a ne tenk, a onda su počele da se događaju neverovatne stvari. Večeras smo saznali da su Albanci, njihove specijalne snage deo pruge pokušale da miniraju. Nisu bili sasvim sposobni da urade to na valjan način”, kazao je Vučić.

On je rekao da je Priština poslala jedinice iz mesta Lužane, najlojalnije njima, u kojima nema nijednog Srbina, sa dugim cevima, na prelaz Jarinje.

Na Jarinju, kako je dodao, trebalo je da uhapse mašinovođu Milenka Stefanovića I putnike voza, I time - ne, kao što smo mislili, da ostvare neku političku pobedu - već da dovedu do sukoba većih razmera – prenosi Tanjug.

 

Vučić: Priština pokušala da izazove sukob

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je Priština, povodom ponovnog otvaranja železničke linije Beograd- Kosovska Mitrovica, pokušala da izazove sukobe širih razmera.

Vučić je na vanrednoj pres konferenciji rekao da su Albanci i njihove specijalne snage pokušale tokom dana da miniraju deo pruge, te da su kasnije danas poslale iz Lužana u Jarinje specijalnu jedinicu, sastavljenu iskljcucivo od Albanaca, sa dugim cevima, a sa ciljem da situaciju dovedu do sukoba.

Vučić je rekao je da je ta jedinica trebalo da uhapsi mašinovođu i putnike, i da izazove sukobe.

Kako je rekao, odlučio je da zaustavi voz u Raškoj, i to je njegova odluka – prenosi Tanjug.

 

Poslednja molba Albancima

Predsednik vlade Srbije upozorio je kosovske Albance da ni ne pokušaju da napadnu oružjem Srbe na Kosovu i Metohiji, jer Srbija to neće dozvoliti.

„Ovo je moje poslednje upozorenje, poziv Albancima da ne pokušaju da napadnu oružjem Srbe na Kosovu i Metohiji, jer Srbija to neće dozvoliti”, rekao je premijer na vanrednoj pres konferenciji, posle sednice Biroa za korodinaciju službi bezbednosti, povodom događaja koji su usledili posle polaska voza na liniji Beograd - Kosovska Mitrovica.

„Srbe pozivam da ostanu mirni”, rekao je Vučić.

Istakao je da Srbihja želi mir, ali da je Priština pokušala da izazove sukob, o čemu je, kako kaže, već obavestio EU, a tokom večeri će Moskvu, te sutra Kinu i SAD – prenosi Tanjug.

 

Voz krenuo natrag za Beograd

RAŠKA- Voz koji je trebalo danas da preveze putnike iz Beograda u Kosovsku Mitrovicu, a koji je zaustavljen posle podne u Raški, krenuo je natrag za Beograd nešto posle 20.30 sati.

Putnici koji se nalaze u „promotivnom” vozu, koji je jutros, posle 18 godina, ponovo krenuo iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu, a kojio je zaustavljen u Raški od 16.30 sati vraćaju se za Beograd, potvrđeno je Tanjugu.

Putnicima koji za Kosovsku Mitrovicu idu redovnom linijom obezbeđen je autobuski prevoz do krajnje destinacije – prenosi Tanjug.

Mustafa: Nefer igra Srbije

PRIŠTINA - Kosovski premijer Isa Mustafa izjavio je da voz iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu neće ući na Kosovo, a celu situaciju je opisao kao „nefer igru Srbije”.

„Povratak voza bi bila odgovarajuća mera. Njegov ulazak na Kosovo neće biti dozvoljen i biće tretiran u skladu sa kosovskim zakonima”, rekao je Mustafa na vanrednoj konferenciji za novinare, prenosi Zeri.

On je situaciju opisao kao „nepotrebnu i nefer igru Srbije”.

Mustafa je dodao da su vlada u Prištini i sva ministarstva angažovana na rešavanju ovog pitanja.

Kako navodi Klan Kosova, Mustafa je rekao i da će kosovska vlada u saradnji s predsednikom o ovome informisati međunarodnu zajednicu – prenosi Tanjug.

Pripadnici specijalne kosovske policije počeli povlačenje

JARINjE - Pripadnici specijalne kosovske policije počeli su večeras oko 21.00 sat povlačenje iz Jarinja sa krajnjeg severa Kosova i Metohije.

U kolonama od po desetak vozila, te jedinice krenule su prema Leposaviću i dalje ka Prištini, javlja Tanjugov izveštac sa lica mesta.

Oni su došli posle podne i večeras kako bi onemogućili dolazak voza koji je trebalo da stigne iz Beograda.

Voz je inače iz Raške, gde je stajao neko vreme, krenuo večeras nazad za Beograd – prenosi Tanjug.

SNP: Potrebno jedinstvo u zaštiti Srba na KiM

Srpska narodna partija večeras je najoštrije osudila pokušaj terorističkog napada na srpski voz koji je putovao iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu i zatražila od Vlade Srbije da hitno obustavi sve pregovore koji se sa Prištinom vode u Briselu uz posredstvo EU.

SNP u saopštenju poziva partije, institutcije i pojedince da se u ovom osetljivom trenutku za Srbiju ujedine i da pokazu da Srbija stoji uz svoje sunarodnike na Kosovu i Metohiji.

„Pokušaj terorističkog napada na voz iz Beograda, na veliki pravoslavni praznik Svetog Vasilija, trebalo je da stvori nestabilnost na KiM koju bi šiptarski teroristi iskoristili da završe posao progona Srba sa njihovih vekovnih ognjišta na severu Kosova i Metohije, koji su započeli martovskim pogromom 2004. godine”, navela je SNP u saopštenju.

Ta stranka ocenjuje da su maske konačno pale i da su u pitanju „obični teroristi i trgovci narkoticima i ljudskim organima”, sa kojima ne sme da bude pregovora, kao ni, kako kažu, „sa onima koji podržavaju takve teroriste kao što je Milo Đukanović”.

„Potrebno je da celom svetu uputimo poruku da nećemo dozvoliti da se ponovi martovski pogrom iz 2004., već da ćemo odlučno i energično reagovati u pravcu zaštite Srba na KiM, koristeći sve svoje odbrambene resurse, kao i svu moguću pomoć prijateljske Rusije”, navela je SNP u saopštenju – prenosi Tanjug.

Foto Fonet

Voz stoji u Raškoj

Sa Glavne železnicke stanice u Beogradu danas je prvi put nakon 18 godina krenuo je voz za Kosovsku Mitrovicu, a ispratio ga je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Voz od oko 16:30 stoji u Raškoj, javljaju izveštači za lica mesta.

Specijalne jedinice kososvske policije ROSU nalaze se večeras i na severu Kosova. Kolona vozila kosovske policije u 18.30 prošla je kroz Lešak, na putu za Jarinje. U koloni se nalazi više oklopnih vozila, a među njima i dva njihova kamiona. 

U ovom trenutku oni su stigli u Donje Jarinje, gde se nalazi i železničko stajalište na pruzi Raška - Kosovska Mitrovica. 

U administrativnom prelazu Jarinje pojačano je prisustvo pripadnika kosovske policije koji će kontrolisati voz iz Beograda.

Vučić zakazao sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti
Predsednik Vlade Republike Srbije zakazao je za danas u 18 sati hitnu sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.Iz vladine Kancelarija za saradnju s medijima ranije danas najavljeno je da će se Vučić vanredno obratiti medijima povodom situacije na Kosovu i Metohiji.Konferencija za novinare održaće se u Vladi Srbije u 18:30, navedeno je u saopštenju – prenosi Tanjug.

Kako javlja Tanjugov reporter sa lica mesta, na stajalištu u Donjem Jarinju nalazi se oko 50 pripadnika kosovske policije koji iščekuju dolazak voza, a na licu mesta je i oko desetak policijskih vozila.

Lokalni Srbi iz Donjeg Jarinja su se okupili pored pruge.

Istovremeno, na železničkoj stanici u severnom delu Kosovske Mitrovice očekuju dolazak voza iz Beograda.

U kosovskoj policiji potvrđeno je da su specijalne jedinice policije za deminiranje tokom dana kontrolisale prugu na severu Kosova nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak kako nepoznate osobe postavljaju eksploziv uz šine na nepoznatoj lokaciji i pretnja da je eksploziv namenjen vozu Beograd-Kosovska Mitrovica.

Zamenik komandira kosovske policije za sever Kosova, Besim Hoti, izjavio je da izvršen potpuni pregled pruge i da „tu nema nikakvih problema i da tu ništa nisu pronašle”.

​Sutra sednica Saveta za Nacionalnu bezbednost
Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić predsedavaće sutra sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost.Kako se navodi u saopštenju predsednikove pres službe, sednica će se održati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike – prenosi Tanjug.

Hoti je takođe rekao da je kosovska policija spremna da, ukoliko se od nje bude tražilo, zaustavi zvaničnike Vlade Srbije koji su bez dozvole kosovskih vlasti krenuli vozom iz Beograda na Kosovo – prenosi Tanjug.

 

Tači naredio zaustavljanje voza „po svaku cenu"

PRIŠTINA - Prištinski portal Ekspres javio je da je kosovski predsednik Hašim Tači „naredio” da se „po svaku cenu” spreči ulazak voza „kosovskih Srba”, prenosi kos sev.info.

Tači je, kako je ovaj prištinski portal javio, pozvao kosovskog ministra unutrašnjih poslova Skendera Hisenija i direktora Policije Kosova Špenda Madžunija da „ne dozvole” ulazak voza i da se sačuva „teritorijalni integritet i suverenitet”.

„Imajući u vidu nemar vlasti, danas sam pozvao svoju kancelariju, poštujući ustavnost i zakonitost, a u okviru svojih nadležnosti, kako bi se očuvao teritorijalni suverenitet i integritet, pozvao sam i ministra unutrašnjih poslova i direktora policije. Pitao sam ih da spreče ulazak voza na Kosovo odmah i po svaku cenu. Imam puno poverenje da će vlasti sprovesti ustavnu i zakonsku odgovornost. Institucije treba da izvrše tu obavezu. Što je dosta, dosta je. Imaćemo nultu toleranciju prema Beogradu koji krši teritorijalni integritet Kosova,” rekao je Tači za Ekpres – prenosi Tanjug.

Ambasador SAD u Prištini: Zabrinut sam, strane da se uzdrže

PRIŠTINA - Američki ambasador u Prištini Greg Delavi izjavio je da je zabrinut zbog situacije u vezi sa vozom, koji je iz Beograda krenuo ka Kosovskoj Mitrovici.

„Zabrinut povodom pitanja voza. Pozivam sve strane na uzdržanost. Potrebna je normalizacija, ne sukob,„ napisao je na Tviteru Delavi – prenosi Tanjug.

Kosovska vlada u stalnom zasedanju zbog voza

PRIŠTINA - Kosovka vlada je u stalnom zasedanju zbog voza, koji je nakon 18 godina krenuo iz Beograda ka Kosovskoj Mitrovici, a premijer Isa Mustafa je, kako prenosi prištinska Koha.net, u stalnoj koordinaciji sa svim nadležnim institucijama.

Pozivajući se na izvore iz vlade, portal Koha. net prenosi da su u svojim kabinetima I ministri unutrašnjih poslova Skender Hiseni i infrastrukture Ljutfi Žarku.

Oni, kako se navodi, razmatraju situaciju sa vozom, koji je jutros krenuo iz Beograda ka Kosovskoj Mitrovici I ramatraju naredne korake.

Inače, voz, koji u Prištini smatraju ilegalnim, u 16,30 stigao je u Rašku, a oko 19,30 je trebalo da bude u Kosovskoj Mitrovici, ali i dalje stoji u Raškoj – prenosi Tanjug.

Kosovski specijalci ROSU stigli u Donje Jarinje

PRIŠTINA - U Donje Jarinje na Kosovu, na administrativnom prelazu, stigli su pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije ROSU u više vozila, javlja izveštač Tanjuga sa lica mesta.

Pored specijalaca stigle su i redovne snage kosovske policije, kao pojačanje već pristiglim pripadnicima kosovske policije – prenosi Tanjug.

Hiseni: Kosovska policija će primeniti zakon u slučaju voza

PRIŠTINA - Kosovski ministar unutrašnjih poslova Skender Hiseni izjavio je da će njegovo ministarstvo, u vezi sa vozom koji je pokrenut na liniji Beograd-Kosovska Mitrovica, „delovati prema zakonu i kosovskom ustavu”.

„Uveravam vas da će Ministarstvo unutrašnjih poslova i kosovska policija primeniti zakon u cilju očuvanja ustavnosti i legalnosti”, rekao je Hiseni za „Slobodnu Evropu”, prenosi RTK na albanskom jeziku.

Navodi se da je Hiseni dodao njegovo ministarstvo i policija prate situaciju – prenosi Tanjug.

 Na Jarinju pojačano prisustvo policije zbog voza

KOSOVSKA MITROVICA – Na Jarinju je pojačano prisustvo pripadnika kosovske policije koji će večeras kontrolisati voz koji je prvi put nakon 18 godina krenuo iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu.

​Hoti: Pruga potpuno pregledana, nema eksploziva na šinama
PRIŠTINA – Jedinice Kosovske policije za region Sever izvršile su potpuni pregled pruge na severu nakon dojava na prištinskim portalima o tome da je na šinama na severu Kosova navodno postavljena eksplozivna naprava, a namenjena vozu koji je jutros krenuo iz Beograda ka Kosovskoj Mitrovici.„Naše jedinice su izvršile potpuni pregled i mogu da kažem da tu nema nikakvih problema i da ništa nisu pronašle”, izjavio je zamenik komandira KP za region Sever Besim Hoti.Hoti je takođe potvrdio da su jedinice KP spremne da pruže asistenciju jedinicama granične policije Kosova, a čija je nadležnost da izvrši kontrolu unutrašnjosti voza i putnika, kada voz bude ušao na sever Kosova. Hoti je naglasio da to da li će voz ući na Kosovo nije nadležnost jedinica Kosovske policije na severu, već granične policije.On je upitan šta asistencija podrazumeva ukoliko je granična policija zatraži, odnosno da li to podrazumeva da asistencija može da znači pružanje asistencije ukoliko granična policija zabrani da voz uđe.„Naše jedinice su spremne da asistiraju graničnoj policiji u bilo kom slučaju u kojem oni zatraže”, rekao je Hoti. (Tanjug)

Kako javlja Tanjugov reporter sa lica mesta, na stajalištu u Donjem Jarinju nalazi se oko 50 pripadnika kosovske policije koji iščekuju dolazak voza, a na licu mesta je i oko desetak policijskih vozila.

Na železničkoj stanici u severnom delu Kosovske Mitrovice u toku su pripreme za dolazak voza iz Beograda.

U kosovskoj policiji potvrđeno je da su specijalne jedinice policije za deminiranje tokom dana kontrolisale prugu na severu Kosova nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak kako nepoznate osobe postavljaju eksploziv uz šine na nepoznatoj lokaciji i pretnja da je eksploziv namenjen vozu Beograd-Kosovska Mitrovica.

Na osnovu snimka koji je prvobitno postavljen na stranici „Jedna nacija” (Nje kombi), nije moguće proceniti gde je postavljen eksploziv.

Pruga od Kosovske Mitrovice do administrativne granice duga je oko 40 kilometara.

Voz iz Beograda krenuo je ranije danas ka Kosovskoj Mitrovici po prvi put posle 18 godina.

Ukoliko bi se utvrdilo da je pretnja stvarna, to bi bio drugi bombaški napad na prugu na severu Kosova, preneo je RTS.

Dvojica Albanaca, pripadnika Kosovskog zaštitnog korpusa, poginula su 2003. godine u pokušaju da postave eksploziv kod železničkog mosta kod Zvečana.

Istragom je utvrđeno da su Hamze Behrami i Isljam Beriša bili pripadnici Albanske nacionalne armije, koju je tadašnji šef UNMIK-a Mihael Štajner, posle tog incidenta, proglasio terorističkom organizacijom. (Tanjug)

Kosovska policija spremna da zaustavi srpske zvaničnike iz voza

PRIŠTINA – Policija na severu Kosova je spremna da, ukoliko se od nje bude tražilo, zaustavi zvaničnike Vlade Srbije koji su bez dozvole kosovskih vlasti krenuli vozom na Kosovo.

Zamenik komandira Kosovske policije za region severa Besim Hoti izjavio je za Kosovapres da je policija spremna da zabrani ulazak srpskim zvaničnicima koji za ulazak na Kosovo nemaju potrebne dozvole, prenosi RTK2.

Voz iz Beograda krenuo je ranije danas ka Kosovskoj Mitrovici po prvi put posle 18 godina.  (Tanjug)

Kocijančić Prištini: Zaustavljanje voza nije posao EU

BRISEL – Evropska unija danas se oglasila povodom zahteva kosovske ministarke za dijalog Edite Tahiri da Brisel zaustavi voz na relaciji Beograd-Kosovska Mitrovica, i Prištini poručila „da to nije njihov posao”.

Portparolka EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Maja Kocijančič u izjavi za prištinski „Klan Kosova” poručuje da, ne samo ovo pitanje, već svi problemi koje Kosovo i Srbija imaju, moraju rešiti zajedničkim dijalogom, prenosi RTK2.

„Bilo koji zajednički problem između Kosova i Srbije treba da dogovore obe strane u duhu normalizacije odnosa”, rekla je Kocijančićeva.

Sprečavanje ulaska voza bilo bi kršenje ljudskih prava

Bilo kakvo sprečavanje voza koji je danas krenuo iz Beograda da stigne na svoje odredište u Kosovsku Mitrovicu od strane vlasti u Prištini predstavljalo bi brutalno kršenje osnovnih ljudskih prava građana Srbije, izjavila je potpredsednica Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

„Ako su vlasti u Prištini danas protiv voza koji prevozi građane Srbije, da li to znači da će Srbima koji žive na Kosovu sutra potpuno zabraniti kretanje?”, istakla je Mihajlović u saopštenju.

Ona je takođe upitala hoće li predstavnici Evropske unije koji su posrednici u dijalogu između Beograda i Prištine ćutke preći preko očiglednog primera kršenja slobode kretanja građana Srbije.

„Naglašavam da već 10 godina postoji redovna železnička linija od Kosovske Mitrovice do Kraljeva, a linija od Beograda je samo produžetak iste linije”, dodala je Zorana Mihajlović – prenosi Tanjug.

Voz iz Raške stigao na Beogradsku stanicu

U nedelju u 03.56 sati na železničku stanicu u Beogradu stigao je voz koji je u subotu trebalo da preveze putnike iz Beograda u Kosovsku Mitrovicu, a koji je zaustavljen posle podne u Raški, potvrđeno je Tanjugu u Srbija vozu.

Kako su kazali u tom preduzeću, svi putnici su stigli bezbedno i voz se trenutno nalazi u garaži.

„Promotivni” voz, koji je u subotu 14. januara posle 18 godina krenu iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu, zaustavljen je u Raški od 16.30 sati, a za Beograd je krenuo natrag nešto posle 20.30 sati.

Putnicima za Kosovsku Mitrovicu obezbeđen je autobuski prevoz do krajnje destinacije, dok su ostali vraćeni za Beograd.

Tanjug

Komentari414
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Izvorni Sloven
"Niko ne sme da vas bije!!!"
Boki lovac na botove
Sledeci put u voz za Kosovo da sedne centrala botova, botovi, i njihove vodje demagozi. I ne sme da izlaze cim voz izadje iz Beograda vec hrabro "patriotski" da sede do Kosova i da nam "pokazu" kako se to radi.
cika ljubisav
Procitao sam sve komentare. dosta toga je neozbiljno a evo kako ja vidim ovu sliku : Prvo, prerano je da voz ide sa natpisima koji su na njemu bili! Postavljam pitanje ZASTO? Drugo zasto ? Trece zasto? Sta bi bilo da je jedan voz krenuo iz Bg bez halabuke nasih politicara i medija bez za mene provokativnog natpisa ? Prestanimo da se ponasamo kao da se nista nije desilo (broj zemalja preko sto je zvanicno priznao drzavu Kosovo)! Ponasajmo se pametno da bi jednog dana vozovi vozili do svih destinacija na Kosovu i Metohiji. Gospodine predsednice Nikolicu ostavite se retorike iz pocetka Jugoslovenske krize (slici mi na Seselja iz tog vremena)! Ako se neslazete sa Briselskim sporazumom onda morate javno reci pa makar i Aleksandru Vucicu! A ako se obojica slazete udjite u severni deo Kosova i Metohije sa vojskom i postavite granicu dokle je Srpsko i dajmo priliku da se ostali Srbi sa drugih delova Kosova i Metohije presele !U svakom drugom slucaju mlatimo praznu slamu! Pozdrav 0d mene
Demos Cratein
Treba lepo zamoliti teroriste UČK a koji su sada pokrajinska vlast da se više ne bave terorizmom. To bi uradio pravi državnik. Na teroristima se ne sme sila demonstrirati kao na narodu. Teroristi su pristojni ljudi na kao nas narod koji će Vučić prevaspitati u pristojne i normalne ljude.
Marijana M.
Nije mi jasno dokle će Premijer da pravi predstave za Srpski narod i da izigrava ucveljenika i borca za pravdu? Pitam ja vas; sta je Premijer do sada uradio a da nije bilo na štetu Srbije? Da li je Srpski narod ovlastio Vučića da daruje Kilntonki 2 miliona $? Zašto Vučić nije reagovao kada smo proglašeni genocidnim narodom? Zašto Vučić, Beograd na vodi zove investicijom a Srbija je dala više para od investitora? Zašto Vučić prodaje strancima Srpsku zemlju pod državnom tajnom? Hoćemo da znamo šta je to sve Vučić potpisao a da narod nije obavešten. Dokle Premijer misli da zamajava ovaj napaćeni narod sa lažnim izveštajima i obećanjma?

PRIKAŽI JOŠ

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.