Sreda, 07.12.2022. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
BEOGRADSKI IZBORI

Daljinsko grejanje i pomoć napuštenim životinjama

Nemanja Zarić (Dveri) predlaže mere porodične politike koje treba da počnu od Beograda, a Zorana Mihajlović (SNS) kaže da su ljudi koji danas vode grad obezbedili novih 12.000 mesta u vrtićima
Иви­ца Да­чић на на кон­вен­ци­ји у Ла­за­рев­цу (Фо­то СПС)
Дра­ган Ђи­лас у оби­ла­ску ази­ла Зла­те Кор­је­нић (Фо­то Из­бор­ни штаб Дра­га­на Ђи­ла­са)

Čla­ni­ca Pred­sed­ni­štva Srp­ske na­pred­ne stran­ke Zo­ra­na Mi­haj­lo­vić ka­za­la je da su lju­di ko­ji da­nas vo­de Be­o­grad obez­be­di­li no­vih 12.000 me­sta u vr­ti­ći­ma za na­šu de­cu, da po­ro­di­ce za či­ju de­cu ne­ma me­sta u dr­žav­nim vr­ti­ći­ma mo­gu da ih upi­šu u ne­ki od 240 pri­vat­nih, a raz­li­ku u ce­ni ro­di­te­lji­ma pla­ća grad. Do­da­la je da že­ne ne­će do­zvo­li­ti da Be­o­gra­dom po­no­vo upra­vlja­ju lju­di po­put Dra­ga­na Đi­la­sa i Alek­san­dra Ša­pi­ća i na­ve­la da su oni trud­ni­ca­ma i po­ro­di­lja­ma osta­vi­li dug od 3,5 mi­li­o­na evra. „Že­ne ja­ko do­bro zna­ju ko bri­ne o nji­ma i zna­ju da je dug trud­ni­ca­ma i po­ro­di­lja­ma vra­ti­la na­ša grad­ska vlast i da da­nas ne ka­sni ni dan sa upla­ta­ma”, ka­za­la je Mi­haj­lo­vi­će­va.

Li­der SPS-a Ivi­ca Da­čić je na za­vr­šnom pred­iz­bor­nom sku­pu li­ste SPS–JS u La­za­rev­cu re­kao da so­ci­ja­li­sti tre­ba da go­vo­re lju­di­ma isti­nu i po­ru­čio im da ne da­ju la­žna obe­ća­nja, da ra­de u in­te­re­su gra­đa­na i re­ša­va­ju nji­ho­ve pro­ble­me. Ka­ko je ka­zao, po­sve­ćen je ozbilj­nom dr­žav­nič­kom po­slu i od­bra­ni in­te­re­sa Sr­bi­je u sve­tu, ali ne bri­ne ni za par­ti­ju ni za kam­pa­nju, jer „ima­ju od­go­vor­ne lju­de, ko­ji zna­ju svoj po­sao”. „Sme­ja­li su nam se što smo ima­li Fond za raz­voj, ko­ji je imao za­da­tak da rav­no­mer­no ula­že sred­stva i raz­vi­ja sve re­gi­o­ne pod­jed­na­ko, da ne bi­smo ima­li pu­ste de­lo­ve ze­mlje, što je ve­li­ki pro­blem za od­bra­nu Sr­bi­je”, ka­zao je Da­čić.

Kan­di­dat za gra­do­na­čel­ni­ka Dra­gan Đi­las je u azi­lu Zla­te Kor­je­nić ape­lo­vao na sve su­gra­đa­ne da u ovim te­škim vre­men­skim uslo­vi­ma po­mog­nu ži­vo­ti­nje ko­je se na­la­ze na uli­ci. Ka­že da ka­da je do­šao na me­sto gra­do­na­čel­ni­ka da je za­bra­nio ubi­ja­nje pa­sa i ma­ča­ka, što lju­bi­te­lji ži­vo­ti­nja ne sme­ju da za­bo­ra­ve. Pot­pred­sed­nik Dve­ri Ne­ma­nja Za­rić sma­tra da je de­mo­graf­ska si­tu­a­ci­ja u Sr­bi­ji de­ce­ni­ja­ma iz­ra­zi­to ne­ga­tiv­na, a po­sled­njih go­di­na ka­ta­stro­fal­na i pred­la­že me­re po­ro­dič­ne po­li­ti­ke ko­je tre­ba da poč­nu od Be­o­gra­da. 

Pred­sed­nik DSS-a Mi­loš Jo­va­no­vić iz­ja­vio je da je ak­tu­el­na iz­bor­na kam­pa­nja po­ka­za­la na ni­zu pri­me­ra „da smo da­le­ko od de­mo­krat­ske, in­te­lek­tu­al­ne i kul­tur­ne zre­lo­sti”. Re­kao je da je do­kaz za to re­ak­ci­ja na ide­ju DSS-a o bes­plat­nom grad­skom pre­vo­zu, uz obra­zlo­že­nje da je to po­pu­li­stič­ka me­ra. Kan­di­dat SRS-a za gra­do­na­čel­ni­ka Mi­ljan Da­mja­no­vić po­se­tio je Stu­bli­ne u obre­no­vač­koj op­šti­ni i raz­go­va­rao sa me­šta­ni­ma, re­kav­ši pri to­me da Be­o­gra­du je­ste po­tre­ban me­tro ali da je pre to­ga po­treb­no re­ši­ti eg­zi­sten­ci­jal­ne po­tre­be Be­o­gra­đa­na.

Kan­di­dat­ki­nja za od­bor­ni­cu LDP-a Ani­ta Mi­tić is­ta­kla je u de­ba­ti „I mi gla­sa­mo”, ko­ju je or­ga­ni­zo­va­lo udru­že­nje „Da se zna”, da se LDP od­u­vek bo­rio za pra­va LGBT za­jed­ni­ce. Ini­ci­ja­ti­va „Ne da­vi­mo Be­o­grad” or­ga­ni­zo­va­la je raz­go­vor sa gra­đa­ni­ma o ko­mu­nal­nim pro­ble­mi­ma is­pred so­li­te­ra u uli­ci Stje­pa­na Fi­li­po­vi­ća, či­ji su se sta­nov­ni­ci po­ža­li­li na neo­prav­da­no vi­so­ku ce­nu za uslu­gu da­ljin­skog gre­ja­nja.

Komentari0
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.