Nedelja, 26.09.2021. ✝ Verski kalendar € Kursna lista

Osuđeni narko-diler ubijen kod Brankovog mosta

Traga se za ubicom Luke Radulovića koji je javnosti poznat kao čovek koji je presekao kolonu i ugrozio bezbednost predsednika Aleksandra Vučića
(Фото Д. Жарковић)

Osu­đi­va­ni nar­ko-di­ler Lu­ka Ra­du­lo­vić ubi­jen je u no­ći iz­me­đu utor­ka i sre­de u cen­tru Be­o­gra­da. Nje­ga je smrt­no ra­nio za sa­da ne­po­zna­ti na­pa­dač sa vi­še hi­ta­ca u Cr­no­gor­skoj uli­ci, u piv­ni­ci „Is­pod mo­sta”. 

Pret­po­sta­vlja se da je puc­nja­vi pret­ho­di­la sva­đa oko nar­ko­ti­ka. Ra­du­lo­vić je pre­ve­zen u Ur­gent­ni cen­tar, ali su za­do­bi­je­ne po­vre­de bi­le ta­kve da su le­ka­ri mo­gli sa­mo da kon­sta­tu­ju smrt. 

Lu­ka Ra­du­lo­vić je biv­ši džu­di­sta i rad­nik obez­be­đe­nja klu­ba „Na­na” ko­ji je jav­no­sti po­stao po­znat ka­da je „ben­tli­jem” ise­kao ko­lo­nu auto­mo­bi­la u ko­joj se na­la­zio pred­sed­nik Alek­san­dar Vu­čić. Bi­lo je to u sep­tem­bru pro­šle go­di­ne bli­zu be­o­grad­ske Top­či­der­ske zve­zde. On je sa svo­jim sa­put­ni­ci­ma ta­da uhap­šen. In­spek­to­ri po­li­ci­je in­ten­ziv­no po­ku­ša­va­ju da utvr­de ko ga je ubio. Utvr­đi­va­nje mo­ti­va zlo­či­na, što se u kri­mi­na­li­sti­ci sma­tra naj­e­fi­ka­sni­jim na­či­nom da se do­đe do ubi­ce, u slu­ča­ju Ra­du­lo­vi­ća mo­že da pred­sta­vlja iglu u pla­stu se­na, zbog nje­go­vog ve­li­kog kri­mi­nal­nog do­si­jea. 

Za­to se, pa­ra­lel­no sa tim, uzi­ma­ju iz­ja­ve sve­do­ka, a tra­že se i okol­ni snim­ci si­gur­no­snih ka­me­ra. U bli­zi­ni me­sta ovog zlo­či­na su Bran­kov most, Ze­le­ni ve­nac, Sa­va­ma­la i pri­sta­ni­šte – me­sta na ko­ji­ma po­sto­je mno­go­broj­ne ka­me­re. (Upra­vo je za­hva­lju­ju­ći ka­me­ri naj­bli­žoj me­stu Ra­du­lo­vi­će­vog ubi­stva, svo­je­vre­me­no ot­kri­ven Mar­ko Mi­li­ćev, vo­zač „kan­tri­me­na” ko­ji je ka­sni­je osu­đen, jer je pre­ga­zio na Bran­ko­vom mo­stu mla­di­ća Lu­ku Jo­va­no­vi­ća.) 

Ra­du­lo­vić je kob­ne ve­če­ri ob­ja­vlji­vao na dru­štve­nim mre­ža­ma fo­to­gra­fi­je iz pro­vo­da sa svo­jom de­voj­kom i pri­ja­te­lji­ma. Po­sled­nja nje­go­va sli­ka na „Fej­sbu­ku” je po­seb­no in­te­re­sant­na, jer je na njoj Ra­du­lo­vić u dru­štvu Žar­ka Pa­vlo­vi­ća, poznatog u jav­no­sti po tome što se u vi­še na­vra­ta nad­me­tao za ku­po­vi­nu zgra­de Sa­ve­znog MUP-a u Uli­ci kne­za Mi­lo­ša ko­ja je sru­še­na u bom­bar­do­va­nju. 

Njegovo ime pominjano je i u vezi sa firmama Sretena Jocića zva­nog Jo­ca Am­ster­dam, ali i Dar­ka Ša­ri­ća, za ko­je se pret­po­sta­vlja­lo da se pre­ko njih no­vac uba­cu­je u le­gal­ne to­ko­ve. Ipak, ni­ka­da zbog to­ga ni­je pro­ce­su­i­ran. Po­sled­nji put je jav­nost za Pa­vlo­vi­ća ču­la ka­da ga je 2015, na kon­fe­ren­ci­ji za no­vi­na­re pro­zvao ta­da­šnji pre­mi­jer Alek­san­dar Vu­čić da je je­dan od onih ko­ji ne­le­gal­no ko­ri­ste DI­POS-ove vi­le. 

Ra­du­lo­vić je po­sled­nji put hap­šen u ok­to­bru pro­šle go­di­ne zbog tr­go­vi­ne dro­gom. Pre me­sec da­na sa Tu­ži­la­štvom za or­ga­ni­zo­va­ni kri­mi­nal na­pra­vio je spo­ra­zum za pri­zna­nje kri­vi­ce, da je po­či­nio kri­vič­no de­lo tr­go­vi­ne nar­ko­ti­ci­ma, što je pri­hva­tio i Spe­ci­jal­ni sud. Tom po­god­bom je pra­vo­sna­žno osu­đen na tri go­di­ne za­tvo­ra, ali je iz­be­ga­vao da pri­mi re­še­nje su­da ka­ko bi od­lo­žio od­la­zak na iz­dr­ža­va­nje ka­zne. Za njim je bi­la ras­pi­sa­na i In­ter­po­lo­va po­ter­ni­ca zbog do­ga­đa­ja u Be­ču pro­šlog le­ta. Ta­da je u jed­nom klu­bu pu­cao na dvo­ji­cu Če­če­na. 

U Sr­bi­ji je pri­vo­đen i 2016, ka­da je kod nje­ga pro­na­đe­no 10 gra­ma ko­ka­i­na, dok je i pre to­ga imao kri­vič­ne pri­ja­ve zbog sum­nje da je po­se­do­vao i pre­pro­da­vao dro­gu, ali i zbog raz­boj­ni­štva i na­sil­nič­kog po­na­ša­nja. Ope­ra­tiv­ci po­li­ci­je su Ra­du­lo­vi­ća svo­je­vre­me­no opi­si­va­li kao čo­ve­ka ko­ji re­dov­no bi­je sva­kog ko mu sta­ne na put, a za nje­ga se go­vo­ri­lo i da ni­je kru­pan di­ler već da od­ra­đu­je po­sao za dru­ge i to naj­če­šće za jed­nog od ozbilj­ni­jih lju­di bli­skih „ška­ljar­skom kla­nu”. Isti iz­vo­ri su pre­no­si­li in­for­ma­ci­je da je dro­gu ras­tu­rao po noć­nim klu­bo­vi­ma gde je ra­dio. 

Komentari4
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Radoslav Jovanovic
nekada termin "nagodio se sa tuzilastvom" nije postojao. kriv si, odgovaras za krivicu. Ali termin je potekao iz cuvene Amerike. tamo je sve za pare samo je recnik promenjen. Nagodio se znaci da je platio. E ako je platio onda moze. To je gospodo ta 'demokratija" koju zapad drugima uvodi bacajuci im bombe na glave. Pa nije ni cudo sto kriminalcima ne moze niko nista. oni imaju sretstava da se nagode. Puste ga da se brani sa slobode. Sidjenje je verovatno zakazano za dan ulaska Srbije u EU?
Саша Јовановић
Све мање криминалних убистава, све мање породичног насиља, све мање сиромаштва, несреће... Па да напишем и једну тачну. Све мање Срба.
Jovan
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je Srbija prva po bezbednosti u regionu po najmanjem broju najtežih krivičnih dela. Izvor: Tanjug sreda, 18.04.2018. | 10:49
Radomir
Kažu za Luku da je poznat policiji, da na njegovo ime postoji interpolova međunarodna poternica, a uverili smo se da je sa "bentljem" bez posledica presekao kolonu automobila predsednika države. Šta rade oni koji to sve znaju i ne haju?

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.