Fiš fest – praznik ribe i dobrog raspoloženja
Tajne kuvanja riblje čorbe najbolji majstori kotlića uglavnom ljubomorno čuvaju. I iako mnogi tvrde da je „ključ” u dobroj ribi, profesionalci ipak znaju da čaroliju ukusu daju i začini, dobra vatra, a pogotovo ljubav prema spremanju ovog specijaliteta.
Najveći ljubitelji ribljeg gurmanluka od danas do nedelje uživaće u jednoj od naših najvećih gastronomskih i kulturno-zabavnih manifestacija, „Fiš festu”. Smotra počinje u podne, na platou kod Kule Nebojša, a u programu će se predstaviti najbolji kuvari iz zemlje i regiona, dok će atmosferu ulepšati i muzički nastupi.
– To je praznik ribe i dobrog raspoloženja. U pitanju je porodični dan i manifestacija za sve uzraste. Koliko je interesovanje za ovaj festival svedoči i podatak da četvorodnevne programe zna da poseti i više od 100.000 ljudi – objašnjava Nenad Živanović, vlasnik restorana „Vodenica” i organizator takmičenja.
I dok će znalci za riblje čorbe i paprikaše neprestano u ogromnim kotlićima pripremati svoje specijalitete, posetioci će imati prilike da se upoznaju i sa bosansko-hercegovačkom i mediteranskom hranom. Današnji dan rezervisan je za pripremu i degustaciju bosanskih pita i ćevapa, a sutra će na meniju biti morska hrana – dagnje na buzari, jelo spremljeno sa belim vinom.
U subotu će se takmičiti mladi kuvari, a nedelja je rezervisana za glavno takmičenje kada će se najbolji kuvari nadmetati u pripremanju riblje čorbe.
Tokom čitavog festivala pred sugrađanima koji budu na ovom šetalištu biće i različite vrste rečne i morske ribe, pržene i one sa roštilja, sirevi, med, vino, maslinovo ulje... Održaće se i različita predavanja, promocija turističke ponude Beograda i Srbije, ali i revija oldtajmera i izložba plovila.
Muzički deo manifestacije večeras će otvoriti nastup grupe „Apsolutno romantično” zakazan za 20 časova, dok će u isto vreme naredna tri dana svirati „Blaža i Kljunovi”, „Rok lavirint” i Nikola Grbić Grba i „Tinitus bend”.
Подели ову вест

Komentar uspešno dodat!
Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.