Nedelja, 17.10.2021. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
Povodom najnovijih mera Prištine

Poruka Albancima: Molim vas, povucite odluku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić precizirao je da naša država neće povući nikakve kontramere, jer, kao pouzdan partner, ne želi da krši ni Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju niti CEFTA sporazum
(Фото Танјуг)

Molim vas, povucite odluku, da sednemo da razgovaramo, moramo da postignemo dogovor i kompromis, poručio je predsednik Aleksandar Vučić obraćajući se Albancima sa Kosova i Metohije.

„Sa nama morate da se dogovorite, neće vam pomoći ni Amerikanci, neće vam to doneti na tacni”, dodao je predsednik u obraćanju javnosti posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Kako je rekao, vlasti u Prištini sve vreme podižu očekivanja svog naroda, a nisu im rekli da rešenja moraju da budu bolna, kao i da o svemu moraju da se dogovore s Beogradom, kazao je Vučić komentarišući ponašanje prištinskih privremenih vlasti u vezi s dijalogom koji se vodi pod pokroviteljstvom EU.

Podsetivši na rezultate glasanja prilikom odluke o članstvu Kosova u Interpolu, Vučić je ocenio da se promenila slika sveta, ali je kazao i da mi zbog toga ne likujemo i ne želimo to da radimo.

„Mi nikoga ne vređamo, ništa ne radimo protiv Albanaca i nećemo nikome da se izvinjavamo. Nismo prekršili nijedan ugovor i dogovor, samo smo branili naše interese, i nikome se nismo obavezali da nećemo čuvati svoj teritorijalni integritet”, poručio je Vučić i dodao da zbog toga nećemo prihvatiti najnovije mere Prištine.

„I još jednom molim Albance da shvate da nam je potreban mir, a ne eskalacija.

Molim vas, povucite ove odluke”, poručio je i dodao da smo se objektivno uhapsili za naš narod, jer u pitanju je jedna od najtežih situacija za nas narod u poslednjih 15 godina.

„Molim vas, 'otreznite' se i razumite da nam je potreban mir. Razumite da za ni za šta na svetu eskalacija sukoba nije potrebna ni albanskom ni srpskom narodu”, rekao je Vučić, te dodao: „Kao što mi poštujemo Albance, morate da razumete da i vi treba da poštujete Srbe kao narod”.

„Kao što mi poštujemo činjenicu da vi smatrate da je Kosovo nezavisna država, mi smo protiv toga, ali razumemo to. Vi razumite da mi ne smatramo Kosovo nezavisnom državom i da samo kompromisom možemo da dođemo do rešenja”, poručio je i ponovio da bez Srbije nema rešenja ni za Albance na Kosovu.

Kao što, dodao je, i Srbi moraju da razumeju činjenice da nije sve naše i da ne možemo da imamo sve što bismo želeli, već da moramo da postignemo dogovor i kompromis.

„Molim ih da to razumeju, jer sve drugo nas vodi u potpunu katastrofu”, poručio je Vučić.

„To su političke ili politikantske mere, a ne ekonomske”

(Foto Tanjug)

Upitan šta ako Priština ne povuče odluke o carinama, predsednik je Aleksandar Vučić rekao da ćemo se boriti, zaštiti svoj narod na KIM, a da tu nije reč ni o kakvim ekonomskim merama, već o par ekselans političkim, tačnije - politikantskim merama.

I to je, dodao je, samo jedna, najdrastičnija, razorna mera, razorna po odnose u regionu.

„Mogerini je razumela gde ovo vodi”
Posledice poteza Prištine koja je podigla takse za sto odsto na robu iz centralne Srbije su apsolutno nesagledive i mogu da budu katastrofalne po ceo region, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poručio da one moraju biti ukinute, jer druga opcija ne postoji.
„Ovakvi potezi uvek mogu da vas dovedu do apsolutne katastrofe. Mislim da su to razumeli i u EU, baš onako kako su razumeli i svi drugi, Rusi i kineski prijatelji i čini mi se svi iz Kvinte. To mora da se zaustavi i vrati u pređašnje stanje. Druga opcija ne postoji”, rekao je Vučić na pres konferenciji.
On je rekao da večeras nije ni želeo da govori o svim posledicama, ali su one, kako kaže, apsolutno nesagledive, veoma teške i gotovo katastrofalne po ceo region.
„Zato verujem da će i EU i svi drugi uraditi sve da se Priština ponaša racionalno i razumno. Sve drugo, ne želim ni da mislim o tome... Mislim da je Federika Mogerini, kao neko ko ima politički nerv, dobro razumela gde ovo vodi. Posledice ovakvog poteza su apsolutno nesagledive”, istakao je predsednik.
Istakao je da su iz EU korektno reagovali, Mogerinijeva, kao i šef delegacije EU Sem Fabrici na sastanku bez obzira na razlike i što su zemlje Kvinte priznale nezavisnost Kosova, prenosi Tanjug.
„Svi su razumeli, i Nemci i Francuzi i Italijani su bili jasni da su protiv takve odluke. Ne mislim da Amerikanci podržavaju takvu odluku, ali drugačiji su nam tu nekako odnosi. Evropa je danas reagovala snažnije, jasnije nego što je to učinila prvi put. Da su ovako snažno i jasno reagovali pre deset dana, kada su prvi put bez ikakvog razloga, a tada nije bilo Interpola, uvodili nekakve takse protiv-pravno, onda bi i ponašanje Prištine bilo drugačije”, rekao je Vučić.
Po onome što rade, kako kažu, vidi da je Priština čvrsta u nameri da nastavi, a što ga, dodaje, navodi na dva zaključka - da će ići do kraja bez obzira na to što će ceo svet biti protiv njih, osim možda nekih koji će javno reći jedno, a skriveno činiti drugo, sto ne bi u potpunosti isključio i drugo - da se više ne može govoriti o nečijim racionalnim potezima.
„Zato sam rekao da me je strah sve više i više od toga šta su ljudi u stanju da urade”, rekao je Vučić.
Istakao je da je njegova obaveza kao predsednika da čuva budućnost naše dece.
„Mnogo smo krvi prolili za slobodu zemlje i više nemamo živote kojima bismo plaćali i slobodu i budućnost, zato ćemo učiniti sve da mir sačuvamo”, istakao je Vučić.
Kaže da građani Srbije mogu da računaju da će se rukovodstvo ponašati odgovorno i racionalno i donositi odluke u skladu sa interesima naroda - da pobedi mir.

Naveo je da su u Prištini resili da će da se igraju dobrog i lošeg policajca, aludirajući na poteze Haradinaja i Tačija, prenosi Tanjug.

„Dakle, Tači će da podnese inicijativu Ustavnom sudu da poništi jednu jedinu stvar koju smo postigli, a to da se suspenduje odluka kojom su društvena i državna imovina koja je vraćena srpskim opštinama i da se sada ponovo oduzme od srpskih opština”, naveo je i dodao da se to upravo danas događa na inicijativu Tačija.

Još je puno mera koje su doneli, dodao je, ali najdrastičnija je ta o carinama.

Pomenuo je i da će, recimo svako ko ne priznaje „genijalne” domete UČK ići u zatvor.

„Ipak, sad govorimo samo o jednoj meri, koja je toliko razorna po odnose u regionu da je to neverovatno”, ocenio je. Vučić.

Takođe, kako je rekao, neće da govori o zemljama, poput Makedonije, koje su jedva dočekale da se ovo desi, misleći da će sada zauzeti tržiste koje je držala Srbija.

„Ali, to je ono sa cime živimo”, primetio je i dodao da moramo da se borimo za svoje interese, za svoj narod.

„I to ćemo da uradimo. A situacija je, sto se tiče Srba, i na severu i na jugu Kosova, vrlo teška, i zato radimo na tome da nađemo rešenje. Uveren sam da ćemo uspeti”, rekao je.

A na pitanje da li je ovo „pucanje u dijalog”, odgovorio je da nije, već „mnogo vise od toga, mnogo opasnije”.

Neko će, dodao je, reći da je to ekonomska mera, ali to je par ekselans politička mera, jer nijedan ekonomski cilj time ne može da se ostvari.

Ovo su, zaključio je, političke mere, s političkim ciljevima, ovo nema veze s ekonomijom

„Tu jednostavno nema ekonomije, nema konkurencije, tu nema ničega, to su najdirektnije političke ili politikantske mere”, zaključio je Vučić.

Vučić: Ne razumeju da je proces dijaloga - proces kompromisa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Albanci na KiM ne razumeju da je proces dijaloga - proces kompromisa i ocenio da je to ključni problem.

„Dijalog su videli kao priliku da formalizaciju njihove nezavisnost, a dijalog je pokušaj da dođemo do kompromisnog rešenja i to moraju da razumeju u Prištini”, rekao je Vučić i dodao da oni nijednog sekunda nisu rekli narodu da će rešenja da budu bolna i da sa Beogradom moraju da naprave dogovor.

„Ne sporim da je nervozu moglo da stvori i to što su pre dve ili tri godine bili pred dvotrećinskom većinom u Unesku, 92 prema 50. Njima je sada (u Interpolu) nedostajalo 36 glasova. Nisu imali 92 nego 76, u prvom krugu, mi nismo imali 50 nego 56 i imamo još 6 zemalja, najmanje, koje se nisu pojavile na glasanju”, rekao je Vučić.

Podvukao je Srbija ne radi ništa protiv Albanaca, već štiti svoju zemlju i neće da se izvinjava jer nismo prekršili nijedan pravni akt i nijedan dogovor.

„Nismo nijednu reč pogazili, nikome nismo obavezali da nećemo da čuvamo svoj interes i integritet. Gde piše da Srbija ne sme da se bori da čuva svoj integritet? U kom sporazumu? To ne piše ni u jednom sporazumu”, ukazao je predsednik, prenosi Tanjug.

On je dodao uspeh srpske delegacije u Interpolu ne može biti povod za ovakav potez.

Sto puta im je, kaže, rekao da nas ne sabijaju u ugao, da moramo da se borimo „sa sve četiri noge”...

Vučić je zamolio Albance da se „otrezne” i da razumeju da nam je potreban mir, a ne eskalacija sukoba, koja nije u interesu ni Srba, ni Albanaca.

Odluka Prišine o povećanju taksi de fakto znači, primetio je, potpunu zabranu trgovine, nezabeleženu u 21 veku.

Kako je rekao, Srbija će učiniti sve da ne odgovara na provokacije i da bude uz svoj narod.

Jer, kako je rekao na pres konferenciji nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, ta odluka za Srbe na KiM znači da neće više moći da kupuju robu na koju su navikli i sa kojom žive ceo život, jer niko više neće imati računa da kupi srpsko mleko ili vodu, jer kada dodate takse od 100 odsto, niko to ne može da priušti, a ne isplati se ni trgovinskim lancima.

Ponovio je da se Priština rukovodila sa četiri cilja, od kojih je prvi da izvrše veliki pritisak na Srbiju, kako bi dobili kapitulaziju i priznanje Kosova.

„To je pogrešna pretpostavka i to se neće dogoditi”, poručio je Vučić.

Drugi cilj im je, kaže, namera da učestvuju u tihom, ali ubrzanom progonu i jasno naglašenom progonu srpskog i nealbanskog stanovništva sa KiM.

„Kada vide ove stvari - kakvu budućnost će da vide, zašto da ostanu na KiM?”, upitao je Vučić.

Kao treći cilj naveo je pokušaj Prištine da dobiju određene ustupke od EU i drugih članica međunarodne zajednice u vezi sa viznom liberalizacijom, do drugih pritisaka na Srbiju.

„Za četvrti cilj nije dovoljna samo Priština... Mi nikoga ne potcenjujemo, ali to nije naročito respektabilna vojna sila, ali očigledno je da kod nekih postoje namere da sve nas zajedno dovedu do eskalacije, sukoba i destabilizacije regiona”, rekao je Vučić.

„Mi ćemo učiniti sve da sačuvamo mir i stabilnost, da na provokacije ne odgovaramo, da budemo uz naš narod i da Srbi razumeju da je Srbija tu i da ih nećemo ostaviti na milost i nemilost onima, koji ne žele da žive sa našim narodom”, poručio je predsednik.

Vučić: Nećemo uzvraćati – hoćemo da ostanemo pouzdan partner

Imali smo najave da u Prištini pripremaju „izlaznu strategiju” za situaciju nastalu povećanjem carina na robu iz Srbije, ali sada je jasno da ne možemo da računamo na njihove racionalne poteze, kazao je predsednik Aleksandar Vučić i najavio različite mere koje će Srbija morati da preduzme.

„Da vidimo na koji način možemo da pomognemo i prebrodimo ovu tešku krizu”, Dogovorili smo da svi nasi organi budu u pripravnosti da reaguju na sumanute poteze prištinskih vlasti”, rekao je Vučić.

Dodao je da Srbija neće uzvraćati bilo kakvim kontramerama, jer želi da ostane pouzdan partner i u regionu, ali i u Evropi i svetu, prenosi Tanjug.

„Nećemo zaustavljati kamione, već želimo da pokažemo razliku između odgovornog i neodgovornog ponašanja”, poručio je te najavio da će sutra lično prisustvovati sastanku s predstavnicima Srba na KiM.

Takođe, kako je naveo, moraćemo da upoznamo svet sa onim sto se u Prištini čini, ali istovremeno moramo da nađemo način da pomognemo nasem narodu na KIM.

Vučić: Obavestićemo svet i zaštiti Srbe na KiM

(Foto Tanjug)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost doneta odluka da Srbija ni na koji način neće uzvraćati Prištini kontramerama na povećanje taksi na robu iz centralne Srbije, jer Srbija hoće da bude i ostane pouzdan partner svima u svetu, Evropi u regionu.

„Mi nećemo da zaustavljamo njihove kamione, ni putnička vozila, kao ni promet robe ka KiM. Hoćemo da pokažemo razliku između odgovornog i ozbiljnog ponašanja i neodgovornog ponašanja”, rekao je Vučić posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Svi su dobili zadatke za ovu situaciju, obavestićemo međunarodne faktore o potezu Prištine, a zaštitićemo Srbe na Kosovu i Metohiji, sumirao je predsednik Vučić odluke donete na Savetu za nacionalnu bezbednost.

„Da vidimo na koji način možemo da pomognemo i prebrodimo ovu tešku krizu”, Dogovorili smo da svi nasi organi budu u pripravnosti da reaguju na sumanute poteze prištinskih vlasti”, rekao je Vučić.

Srbija će se poneti odgovorno, i na taj način pokazati razliku između ozbiljnih i odgovornih poteza i poteza koje vuče Priština, prenosi Tanjug.

„Govoriti o ovome u 21. veku, posebno u regionu u kojem lečite druge rane, a garant za sve to jeste slobodan protok ljudi, roba, kapitala i usluga, i da na sve to donesete ovakvu odluku nije civilizacijski čin. Iznenadio nas je”, rekao je Vučić u obraćanju naciji.

On je najavio da će sutra imati sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije u Klubu poslanika u 13 časova.

Za Srbiju je, kaže, odluka Prištine bila neočekivana, jer je u toku dana postojala informacija da se priprema ublažavanje taksi i da Priština priprema izlaznu strategiju da ukine loše odluke, ali su uprkos takvim najavama doneli drugačije odluke.

Odluka Prištine nije ni racionalna, a ni razumna odluka, dodao je predsednik.

„Ne možemo da računamo ni na kakve racionalne odluke i racionalno ponašanje(Prištine). U skladu sa tim imamo zabrinutost, ali i delimičan strah, jer brinemo za mir. Mi ćemo morati da preuzimamo i raznovrsne mere da bismo svet upoznali sa onim što Priština čini, ali i da vidimo kako da pomognemo svom narodu”, reka je Vučić.

On je rekao da je danas imao više važnih razgovora na sednici Saveza za nacionalnu bezbednost i da je svako dobio zadatke.

Vlada Srbije će se, kaže, obratiti svim vladama članicama Saveta bezbednosti i EU i navesti činjenicu u vezi sa kršenjem CEFTE i SSP.

„To će biti posao za vladu i premijerku. Različite institucije poput PKS radiće svoj posao zajedno sa kompanijama koje su izvozile robu na KIM, da vidimo kako da prebrodimo krizu”, rekao je Vučić i dodao da među tim kompanijama ima stranih poput henkela i Koka Kole.

„Dogovorili smo da svi nadležni organi budu u punoj pripravnosti za slučaj bilo kakvog iracionalnog i sumanutog ponašanja prištinskih organa vlasti i svi su dobili zadatke i u skladu sa tim preduzeće mere”, rekao je Vučić.

Vučić: Reagovaćemo racionalno i odgovorno – ne kontramerama

(Foto Tanjug)

Srbija će reagovati mirno, racionalno i odgovorno na mere Prištine, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je sazvao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

Predsednik je precizirao da Srbija neće povući nikakve kontramere, jer, kao pouzdan partner, ne želi da krši ni Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju niti CEFTA sporazum, prenosi Tanjug.

Najavio je da će se sutra sastati sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Zahvalio se Federiki Mogerini na pozivu Prištini da odmah ukine tu odluku, te primetio da bi bilo dobro da je EU tako rezolutno reagovala na prve mere od 10 odsto povećanje taksi na robu iz Centralne Srbije.

Naglasio je da mediji zemalja koje su priznale Kosovo insistiraju na tome da je Priština povećala takse zbog toga što nije primljena u Interpol, a što pripisuje kampanji Srbije, ali, ukazao je, Srbija nije time prekršila nijedan sporazum.

Vučić: Najveći udar dosad – cilj priznanje i proterivanje Srba

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić (Foto Beta)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je odluka Prištine najveći udar do sada, ali da će Srbija odgovoriti mudro, racionalno i odgovorno.

„Sačuvaćemo mir”, rekao je Vučić za javni servis, u pauzi sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Predsednik je precizirao da Srbija neće povući nikakve kontramere, jer, kao pouzdan partner, ne želi da krši ni Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, niti CEFTA sporazum.

Najavio je da će se sutra sastati sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Zahvalio se Federiki Mogerini na pozivu Prištini da odmah ukine tu odluku, te primetio da bi bilo dobro da je EU tako rezolutno reagovala na prve mere od 10 odsto povećanje taksi na robu iz Centralne Srbije.

On je ukazao da Priština ima četiri cilja koja želi da ostvari dizanjem taksi na robu na 100 odsto, a prvi je da izvrši do sada najveći pritisak, koji bi vodio bezuslovnoj „kapitulaciji” Beograda i punom priznanju nezavisnosti.

Vučić je rekao da je drugi cilj apsolutne zabrane trgovine da u tišini provede najsnažnije i najbrže etničko čišćenje i proterivanje Srba sa KiM i južno i severno od Ibra.

Predsednik kaže da je ovakva mera, u suštini zabrana trgovine, nažalost moguća zahvaljujući sporazumu o pečatu iz 2011. godine i uspostavljanju granice između Srba i Srba.

Ističe da su prištinske vlasti preduzele posebne mere, da su naredili policijskim jedinicama da onemoguće, kako oni kažu, i ilegalni prolaz robe ka severu Kosova i to je dokaz da su ozbiljno pripremali odluku.

Kao treću stvar zbog koje je Priština preduzela najnovije mere Vučić vidi pritisak na međunarodne organe i institucije da im učine neke ustupke po pitanju vizne liberalizacije i da pokažu da su u stanju da izazovu eskalaciju i destabilizaciju, prenosi Tanjug.

„Četvrto, plašili smo se da kažemo da je i to mogući cilj, a to je dolazak do sukoba i potpune destabilizacije regiona zarad nečijih tuđih interesa ili nekih svojih interesa, jer mirnim putem i dijalogom svoje interese ne mogu da ostvare u meri i na način na koji su želeli”, naglasio je predsednik Vučić.

Vučić je zahvalio šefici diplomatije Federiki Mogerini koja je zatražila od Prištine da odmah ukine odluku o povećanju poreza na robu iz Srbije i dodao da je trebalo tako rezolutno reagovati kada su doneli odluku da takse povećaju deset odsto.

„Videćemo da li će Priština to da usliši”, rekao je Vučić za RTS.

Poručio je da Srbija neće ulaziti u kontramere i da neće kršiti CEFTA sporazum, kao ni Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (S SP) i da će Srbija biti stabilan partner svakome.

„Ali suština je da ovo nema veze sa odmazdom zbog Interpola”, kaže Vučić i dodaje da to tako prenose mediji u zemljama koje su priznale nezavisnost Kosova, a kako je rekao, video je i da su mnogi drugi naseli na to.

Osvrnuo se i na razgovor sa ambasadorima Kvinte i EU kojima je ukazao da Srbija nije ništa prekršila.

„Naša mala pobeda u Interpolu nije kršenje bilo kakvog sporazuma, molim vas, razumite”, poručuje Vučić.

Naveo je da je Srbija bila blizu poraza prilikom glasanja za prijem Kosova u Unesko, i da je Priština od ta izgubila 16 glasova a da je Beograd u međuvremenu dobio šest.

Da bih to rekao i onima koji nemaju pojma na pol Srbije u pop i vlasti pa znalo se da će Srbija da pobedi, ako se znalo? Bili smo blizu poraza u Unesku.

„Dakle oni gube, vidi se da gube dramatično i nervoza je velika”, rekao je predsednik.

Međutim još jednom ističe da Srbija nije prekršila nijednu obavezu i da nije prihvatila prvi briselski sporazum, koji je sadržao obavezu puštanja u međunarodne organizacije.

„Nismo krivi ni za šta, i zato je takva reakcije Mogerinijeve i svih drugih”, navodi Vučić.

Kaže i da su predstavnici Rusije i Kine pružili punu podršku Beogradu i da misli da su i zemlje Kvinte razumele a je reč o kršenju svih sporazuma.

Najavljuje da će reakcija biti mirna, ozbiljna i odgovorna i da će se sutra sastati sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Četiri cilja mera Prištine

Predsednik Vučić izjavio je da Priština ima četiri cilja koje želi da ostvari dizanjem taksi na robu na 100 odsto, a prvi je da izvrši do sada najveći pritisak, koji bi vodio bezuslovnoj „kapitulaciji” Beograda i punom priznanju nezavisnosti.

Vučić je rekao da je drugi cilj te apsolutnu zabranu trgovine da u tišini provede najsnažnije i najbrže etničko čišćenje i proterivanje Srba sa KiM i južno i severno od Ibra, prenosi Tanjug.

Kao treću stvar zbog koje je Priština preduzela najnovije mere Vučić vidi pritisak na međunarodne organizacije i institucije da im učine neke ustupke po pitanju vizne liberalizacije i da pokažu da su u stanju da izazovu eskalaciju i destabilizaciju, prenosi Tanjug.

„Četvrto, plašili smo se da kažemo da je i to mogući cilj, a to je dolazak do sukoba i potpune destabilizacije regiona zarad nečijih tuđih interesa ili nekih svojih interesa, jer mirnim putem i dijalogom svoje interese ne mogu da ispune u meri i na način na koji su želeli”, naglasio je predsednik Vučić.

Komentari60
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Д. З.
На КиМ-у су много осетљиви на молбе, па ће можда укинути...
Svetlana Gačeša
U vreme kada je SNS osvajao vlast, Vučić je pričao neke sasvim druge i neke sasvim drugačije priče o Kosovu?! I sad ne mogu da se ne upitam ...je li ono bio ili je ovo sad..."pravi" Vučić?
Vuk
Velika je greška Predsedniče moliti Šiptara !Oni su dobri samo kad znaju da nema dalje.Dosta je njihovog divljanja.Obustaviti struju, brašno,putovanje kroz Srbiju.Zaboraviti to moljenje i slušanje njihovih mentora!Njih je stvorio zapad pa neka ih hrani i oblači.
M.R.
Mora da postoji nacin da se snabdeva srpsko stanovnistvo. Na zalost siptari su naucili da sve dobiju na tacni, fabrike, zgrade, institucije, pa cak ne placaju ni dugove...Otimacina koja traje decenijama, prvo uz saglasnost Tita i komunjara, a sada uz svestranu podrsku zapada. Neka vlast dobro razmisli, ovo je kao partija saha-misli par poteza u napred. Iz iskustva, samo se na ruse mozemo osloniti (ruske baze).
Ismail
Zabraniti ulazak u Srbiju sa dokumentima i registracionim tablicama koje su izdale okupacione vlasti pod okriljem NATO pakta. Kosovskim srbima i gorancima omogućiti da ekspresno dobiju dupla dokumenta i registracione tablice uz simboličnu nadoknadu. I tačka, dosta više sa tim.
Vera Sobat
Ismail, razumem sve sto ste rekli samo Vas pitam: KAKO, na koji nacin obezbediti kosovskim srbima i gorancima da ekspresno dobiju dupla dokumenta i registarske tablice i simbolicnu nadoknadu, kada siptari to nece dozvoliti jer ce ih Amerika podrzati, EU-NATO takodje, a njihova policija bi sva ta dokumenta oduzela kao i registarske tablice a novac kao simbolicnu nadoknadu POKRALI za njih!!!??????

PRIKAŽI JOŠ

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.