Ponedeljak, 25.10.2021. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
POTVRDA DOBRIH REZULTATA POSLOVANjA

Sertifikat boniteta i rejting AAA za „Politiku novine i magazini”

Od ukupno 209 preduzeća koja se bave izdavanjem novina, „Politika novine i magazini“ spada u 0,4 odsto najsolventnijih u Srbiji i regionu, sa najvišom bonitetnom ocenom i rejtingom AAA
(Фото Д. Жарковић)

Izvrsni rezultati u poslovanju najstarije novinske kuće na Balkanu u prethodne tri godine nisu ostali neprimećeni – kompanija „Politika novine i magazini” dobitnik je međunarodno priznatog Sertifikata bonitetne izvrsnosti za 2018. godinu. Ovo priznanje, koje dodeljuje kompanija za sertifikaciju boniteta „Bisnode”, jedno je od najprestižnijih u Evropi, a njime se definiše kvalitet poslovanja i međunarodno je priznata potvrda finansijske stabilnosti.

Od ukupno 209 preduzeća koja se bave izdavanjem novina (delatnost J 5813), „Politika novine i magazini” spada u 0,4% najsolventnijih preduzeća u Republici Srbiji i regionu, sa najvišom bonitetnom ocenom i rejtingom AAA.

Sertifikat je međunarodna potvrda solventnosti, a „Bisnode” ga dodeljuje već 30 godina u 18 zemalja Evrope. U Srbiji, kompanija „Bisnode” sertifikaciju vrši od 2013. godine, kroz saradnju sa Razvojnom agencijom Srbije, Narodnom bankom Srbije, Agencijom za privredne registre, privrednim i apelacionim sudovima i Privrednom Komorom Srbije.

– Raduje nas što je Sertifikat bonitetne izvrsnosti u rukama kompanije koja predstavlja naš prozor u svet i verujemo da će ovo prestižno priznanje doprineti prepoznavanju kompanije „Politika novine i magazini” kao najstabilnijeg, najpouzdanijeg, visoko preporučenog partnera u Republici Srbiji i da će i dalje biti prvi i pravi izbor čitalaca – rekla je Aleksandra Ljubinković, konsultant kompanije „Bisnode”, prilikom dodele sertifikata Miri Glišić Simić, direktorki kompanije „Politika novine i magazini”.

Izvrsnost u poslovanju (kriterijumi su kapital, ukupna aktiva i prihodi od 2015. godine do danas) ne meri se samo dobrim poslovnim rezultatima – potrebno je da poslovanje bude i transparentno (finansijski bilansi koji se svake godine predaju APR-u, a zatim se rezultati iz bilansa projektuju na celu delatnost u kojoj pravni subjekt posluje). Takođe, neophodna je dobra poslovna praksa i težnja ka kontinuirano odgovornom i kvalitetnom poslovanju, najmanje u trajanju od tri godine, uz pridržavanje evropskih standarda.

– Ova nagrada je potvrda odgovornog poslovanja u izuzetno teškim uslovima rada za štampane medije. „Politika novine i magazini” posluje isključivo po tržišnim uslovima, a visok kvalitet rada zaposlenih i profesionalizam prepoznati su i na međunarodnom nivou kao najbolji – rekla je Mira Glišić Simić, direktorka kompanije „Politika novine i magazini”.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.