Večera iz laboratorije kulture
Vrganji i šampinjoni dinstali su se tiganju, a teleća čorba krčkala u loncu. Krompir je čekao da luk postane staklast pa da se sjedini sa paprikom i začinima u „grenadir maršu”. Vojvođanski meni bio je bogat pa se na njemu našao i juneći gulaš, kranč s jabukama i rezanci sa orasima. Obroci su bili obogaćeni svežim začinskim biljem od nane do francuskog peršuna.
Ova jela otvarala su apetit gurmanima okupljenim na „Delikatesnom ponedeljku” u Kulturnom centru „Grad”. Kuvao je tim kreativaca iz novosadskog Kulturnog centra „Lab”: Mihailo Heraković, Vladimir Nestić i Srđan Žikić. Oni su pozvali goste da večeru iz laboratorije kulture jedu lagano i sa uživanjem, na vojvođanski način.
Подели ову вест


Komentar uspešno dodat!
Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.