Četvrtak, 21.10.2021. ✝ Verski kalendar € Kursna lista

ZNANjE I PRAKSA OTVARAJU VRATA ZAPOSLENjU

Zaposlenje je tema koja privlači mnogo pažnje i veoma često se govori o listi najtraženijih zanimanja. U poslednje vreme, mehatronika predstavlja nezaobilaznu temu u većini kompanija iz raznih industrija koje imaju proizvodne pogone. Razlog je jednostavan – u Srbiji ne postoji dovoljan broj obučenih mehatroničara.

Prema rečima Olivere Gvozdenov, direktorke Klett DUAL škole u Beogradu, potencijal je u povezivanju obrazovnog sistema i potreba tržišta za zaposlenima sa kvalitetnim znanjem i primenjljivim iskustvom.

Šta je glavni fokus Klett DUAL škole?

Naša misija je da opremimo sadašnje i buduće zaposlene  relevantnim znanjem, visoko potrebnim profesionalnim tehničkim veštinama i finalno – sertifikatom iz oblasti mehatronike. Cilj je da pomognemo kompanijama, koje imaju proizvodne pogone u Srbiji i Jugoistočnoj Evropi, u zahtevu za obučenim kvalitetnim kadrom. Kompanije nemaju dovoljno vremena, specifičnih tehničkih programa i didaktičku opremu za osposobljavanje zaposlenih. Klett DUAL škola nudi visoko kvalitetne programe i konkretno rešenje problema pri održavanju mehatronskih sistema kao i prekvalifikaciju zaposlenih.

Zašto se o mehatronici sve više priča?

Vreme u kojem živimo direktno uslovljava neprekidan tehnološki razvoj. Mehatronika je multidisciplinarna grana koja objedinjuje mašinstvo, elektroniku i informacione tehnologije. Svaka industrija koja poseduje proizvodne pogone mora imati ove specifične stručnjake u svojim timovima. Potrebe su vezane za rešavanje tehničkih problema i opremanje zaposlenih neophodnim veštinama.

Koje su prednosti saradnje sa Klett DUAL školom?

Mi partnerski sarađujemo sa direktorima sektora ljudskih resursa i prozvodnje, kako međunarodnih tako i domaćih kompanija, kako bismo definisali konkretan plan razvoja ili prekvalifikacije zaposlenih i time ostvarili zadate ciljeve.

Kao rezultat toga, koristi su brojne – Ljudski resursi pružaju podršku biznisu i dugoročno grade imidž kompanije na tržištu, a Proizvodnja daleko lakše i brže postiže poslovne ciljeve i optimizuje poslovanje. Ove vrednosti prepoznaju zaposleni ali se paralelno privlače i novi kandidati. Prednost Klett DUAL škole su savremeni, stručni, primenljivi koncepti u obrazovanju odraslih, kvalitetni predavači sa dugogodišnjim iskustvom u industriji i mogućnost rada na savremenoj didaktičkoj opremi.

Ko se može prijaviti za vaše programe?

Interesovanje za programe Klett DUAL škole nam dolazi kroz individualne upite i kroz kompanije koje prepoznaju potrebu za usavršavanjem zaposlenih. Polaznici mogu biti učenici koji su završili srednju školu, zatim oni koji žele da se prekvalifikuju, kao i zaposleni koji žele da unaprede svoja znanja i veštine. Naša škola je otvorena za sve zainteresovane bez obzira na radno iskustvo, uzrast ili pol, a naš tim je tu da odgovori na sva pitanja ili pomogne pri odabiru programa.

Tekstovi objavljeni u Biznis klubu imaju promotivni sadržaj

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.