Subota, 20.08.2022. ✝ Verski kalendar € Kursna lista

Pavle Bihali (Pokret Levijatan–Živim za Srbiju): Oštrijim zakonima do suzbijanja nasilja

Za­la­že­mo se za slo­bo­du iz­bo­ra da sva­ko ima pra­vo da od­lu­či da li će se vak­ci­ni­sa­ti
Павле Бихали (Фото Левијатан)

Na par­la­men­tar­nim iz­bo­ri­ma 21. ju­na uče­stvo­va­će i po­kret Le­vi­ja­tan ko­ji se osim bor­be za pra­va ži­vo­ti­nja, za­la­že i za vo­đe­nje čvr­ste na­ci­o­nal­ne po­li­ti­ke. Li­der ovog po­kre­ta Pa­vle Bi­ha­li za „Po­li­ti­ku” ka­že je nji­ho­va iz­bor­na plat­for­ma po­o­štra­va­nje za­ko­na za si­lo­va­te­lje, pe­do­fi­le i na­sil­ni­ke nad de­com i ži­vo­ti­nja­ma.

Ko­ji će bi­ti vaš pr­vi ko­rak ako uđe­te u Skup­šti­nu Sr­bi­je?

Mi smo pro­šle go­di­ne pod­ne­li pe­ti­ci­ju sa pot­pi­sa­nih vi­še od 101.273 lju­di, ali ne elek­tron­skih iz cr­ta­nih fil­mo­va, već pra­vih sa ime­nom i pre­zi­me­nom, pot­pi­som i ma­tič­nim bro­jem ko­ji se od­no­si na te lju­de. Taj set za­ko­na je spre­man i pri­la­go­đen je sa­da­šnjim za­ko­ni­ma i pred­vi­đa dra­stič­ni­je me­re za ova li­ca i bo­le­sni­ke. Ka­da uđe­mo u Skup­šti­nu Sr­bi­je to će bi­ti pr­vi za­ko­ni ko­je će­mo pred­lo­ži­ti i uje­di­ni­će­mo sve stran­ke.

Ka­ko će­te ih uje­di­ni­ti?

Ho­će­mo da po­ka­že­mo na­ro­du šta je su­šti­na ula­ska u Skup­šti­nu Sr­bi­je. Ka­da pod­ne­se­mo zah­tev za do­no­še­nje ili iz­me­nu za­ko­na, sra­mo­ta je da ne­ko ne dig­ne ru­ku za to šta će­mo mi pred­la­ga­ti. Naš pro­gram je ta­kav da sva­ko mo­ra da gla­sa za na­še pred­lo­ge bi­lo da for­mal­no pri­pa­da le­vi­ci ili de­sni­ci. Naš pro­gram je zdrav, srp­ski,  is­pra­van i pa­tri­ot­ski. Sva­ka tač­ka je pod­re­đe­na to­me da na slo­bo­di bu­de ma­nje bo­le­sni­ka ili na­sil­ni­ka u sva­kom smi­slu. 

U ne­kim me­di­ji­ma se spe­ku­li­še da je Le­vi­ja­tan eks­tre­mi­stič­ka or­ga­ni­za­ci­ja. Ka­ko to tu­ma­či­te?

Reč je o dva, tri me­di­ja ko­ji nas bez osno­va op­tu­žu­ju. To su po­li­tič­ki na­pa­di. Ka­da se ka­že da smo eks­trem­na de­sni­ca on­da to na­ro­du zvu­či da pra­vi­mo in­ci­den­te, što ne ra­di­mo. Re­ci­mo u Ame­ri­ci ima­te An­ti­fu ko­ja je u SAD pro­gla­še­na za te­ro­ri­stič­ku or­ga­ni­za­ci­ju iako je na­vod­no pot­pu­no su­prot­na na­ma. Pa ako je ta­ko on­da smo mi do­bri mom­ci. Ima­li smo pre pet go­di­na ne­ke glu­pe, kli­nač­ke me­to­de, ali je to pro­šlost.

Ko­ji su va­ši ključ­ne tač­ke iz­bor­nog pro­gra­ma?

Ko­so­vo i Me­to­hi­ja je Sr­bi­ja i ne po­sto­ji raz­gra­ni­če­nje, do­go­vor ili kom­pro­mis po tom pi­ta­nju. Ta­ko­đe ima­mo i ja­ku an­ti­mi­grant­sku po­li­ti­ku.

Pr­va na va­šoj iz­bor­noj li­sti je dr Jo­va­na Stoj­ko­vić, vo­đa an­ti­vak­ser­skog po­kre­ta u Sr­bi­ji...

Na na­šoj li­sti na­la­zi se ve­li­ki broj dok­to­ra i advo­ka­ta. Što se ti­če sa­rad­nje sa Jo­va­nom Stoj­ko­vić ne vi­dim ni­šta spor­no. Za­la­že­mo se za slo­bo­du iz­bo­ra da sva­ko ima pra­vo da od­lu­či da li će se vak­ci­ni­sa­ti, i da ne­će mo­ra­ti da vak­ci­ni­še svo­je de­te.

Komentari6
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bas ime
Kad se vec zalazete za prava ljudi i zivotinja... Kad cete da vaspitavate vlasnike pasa sa njihovim lajavim kerovima koji smaraju i uznemiravaju ceo komsiluk?! Oce li biti sankcija za takve vlasnike?! I gospodo,to moze biti ozbiljan problem za pojedine ljude koji su vec ionako labilni sa zivcima u ovoj napacenoj zemlji. Naravno,ko hoce da prihvati to...ko nece,paaa njegov problem.
Dusan
Vec samo ime stranke je dovoljno da vas NIJEDAN hriscanin ne glasa!
Dusan
A Vi se, Ljiljana, informisite malo vise o pristojnosti i licnom vaspitanju. Probajte da persirate nepoznatim sagovornicima.Nismo u kafani...
Slađa
Pa svaki pravi Hrišćanin bi trebalo malo bolje da se informiše o nečijim delima.
Prikaži još odgovora

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.