petak, 07.05.2021. ✝ Vеrski kalеndar € Kursna lista
petak, 29.01.2021. u 10:00

Čorbica od pečuraka

Potrebno je:

  • 500 g krompira
  • 500 g mešanih šumskih pečuraka ili sušenih vrganja
  • 1 srednja glavica luka
  • 1 šargarepa
  • 1 čen belog luka
  • so
  • biber
  • seckani list peršuna
  • 1 kašika milerama

Očistiti i naseckati luk, a krompir i šargarepu oguliti i narezati na kockice. Naseckati beli luk i peršun, očistiti i narezati pečurke (ili namočiti suve, pa namočene naseckati). Propržiti luk na ulju da postane staklast, onda dodati krompir, šargarepu, beli luk, začiniti, dodati litar vode ili temeljca od povrća, poklopiti da se krompir lagano kuva. Pečurke propržiti na malo ulja da puste vodu i omekšaju, pa ih dodati u lonac s krompirom i kuvati dok krompir ne počne da se raspada i malo zgusne čorbicu. Proveriti ukus i dodati seckani list peršuna. Ako su pečurke suve, namočene, omekšale i naseckane, dodati ih odmah s krompirom i zajedno kuvati. Gotovu čorbicu po želji poslužiti s kašikom milerama.

Recept i foto Marina Strmotić (alias Marina Mars)

Komеntari1
4bf22
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Pecurkar
Ako se koristi 500 g susenog vrganja ovu jelo ce od corbice postati vrlo skupa "corbetina". Vrganj je relativno redak i zbog toga skup a ima i daleko bolje primene od corbica. Za corbicu je verovatno najbolja ona mala ali vrlo ukusna pecurka koja raste u "jatima" - na jugy Srbije poznata izmedju ostalog kao cheladinka. Takodje odlican dodatak corbi od pecuraka je kiselo mleko (do 5 kasika).

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

logo

Ovaj veb sajt koristi kolačiće

Sajt politika.rs koristi kolačiće u cilju unapređenja usluga koje pruža. Prikupljamo isključivo osnovne podatke koji su neophodni za prilagođavanje sadržaja i oglasa, nadzor rada sajta i aplikacije. Podaci o navikama i potrebama korisnika strogo su zaštićeni. Daljim korišćenjem sajta politika.rs podrazumeva se da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Prijavitе sе na našu mailing listu

* Obavеzna polja