Sreda, 20.10.2021. ✝ Verski kalendar € Kursna lista

Eksplozija nasilja u Novom Sadu

Масовну тучу снимиле су безбедносне камере (Принтскрин)

No­vi Sad – Po­no­vo se u No­vom Sa­du do­ga­đa svi­re­po pre­bi­ja­nje na uli­ci. O to­me sve­do­či sni­mak ko­ji je do­speo na dru­štve­ne mre­že i zgro­zio jav­nost, slič­no kao što se de­si­lo pro­šlog le­ta u No­vom Sa­du u slu­ča­ju Iva­na Kon­ti­ća, ko­ji je u me­đu­vre­me­nu do­speo u pri­tvor, ali op­tu­žni­ce i da­lje ne­ma. 

U no­vom slu­ča­ju, ko­ji se do­go­dio u ve­čer­njim sa­ti­ma mi­nu­le su­bo­te u Uli­ci La­ze Te­leč­kog u cen­tru No­vog Sa­da, i ko­ji ne za­o­sta­je mno­go po svo­joj su­ro­vo­sti, če­tvo­ri­ca osum­nji­če­nih su uhap­še­ni u ne­de­lju uve­če, a dvo­ji­ca ju­če. 

Iz Po­li­cij­ske upra­ve No­vi Sad sa­op­šte­no je da su pri­pad­ni­ci MUP-a pri­ve­li če­tvo­ri­cu ko­ji se te­re­te da su u su­bo­tu uve­če is­pred ugo­sti­telj­skog lo­ka­la na­pa­li tro­ji­cu mla­di­ća sa pod­ruč­ja Ža­blja i Ču­ru­ga, da su ih tu­kli ru­ka­ma i no­ga­ma i no­žem im na­ne­li ubod­ne ra­ne, ta­ko da su dvo­ji­cu te­ško po­vre­di­li, a jed­nog lak­še. 

Uhap­še­ni su M. M. (20), D. N. (21) i V. S. (20) iz Ši­da ko­ji se sum­nji­če za na­sil­nič­ko po­na­ša­nje, a nji­hov su­gra­đa­nin M. M. (21) za kri­vič­no de­lo te­ške po­vre­de. Od­re­đe­no im je za­dr­ža­va­nje do 48 sa­ti i bi­će pri­ve­de­ni, uz kri­vič­nu pri­ja­vu osnov­nom jav­nom tu­ži­o­cu u No­vom Sa­du. Po­li­ci­ja je ju­če sa­op­šti­la da je u Ši­du uhap­si­la i B. D. (21) i M. M. (21), ta­ko­đe iz tog gra­da.

U ovom tre­nut­ku, ka­ko je za naš list re­če­no u no­vo­sad­skom Osnov­nom su­du, slu­čaj još ni­je do­speo do su­di­je za pret­hod­ni po­stu­pak, nad­le­žnog za od­re­đi­va­nje pri­tvo­ra. 

Dvo­ji­ca ko­ja su te­ško po­vre­đe­na pri­mlje­na su iste ve­če­ri, 20. fe­bru­a­ra, u Ur­gent­ni cen­tar Kli­nič­kog cen­tra Voj­vo­di­ne. Š. N. (21) ubo­den je no­žem u grud­ni koš. Na­kon bla­go­vre­me­ne di­jag­no­sti­ke, ini­ci­jal­nog pre­gle­da i zbri­nja­va­nja, pa­ci­jent je he­mo­di­nam­ski sta­bi­lan i na­la­zi se na le­če­nju u Ur­gent­nom cen­tru, na­vo­de iz pi-ar slu­žbe Kli­nič­kog cen­tra.

Ta­ko­đe je pri­mljen D. M. (24), sa te­škim po­vre­da­ma u vi­du ubod­nih ra­na u grud­ni koš, ra­me­na i sa ozle­da­ma gla­ve. Po­sle bla­go­vre­me­ne di­jag­no­sti­ke i le­kar­ske po­mo­ći, na­po­mi­nju u KCV-u, pa­ci­jent se na­la­zi na le­če­nju na Kli­ni­ci za ane­ste­zi­ju i in­ten­ziv­nu te­ra­pi­ju. 

Pre­ma snim­ku sa ka­me­re, vi­še mo­ma­ka če­ka­lo je is­pred klu­ba dok su se iz nje­ga ra­zi­la­zi­li go­sti od ko­jih je je­dan po iz­la­sku do­bio po­čet­ni uda­rac no­gom u gla­vu. Uda­ra­li su ga i gu­ra­li unu­tra. Ob­ra­čun je ubr­zo na­sta­vljen na uli­ci ma­sov­nom tu­čom, gde je je­dan od uče­sni­ka ob­u­hva­tio mla­di­ća oko po­ja­sa i, kao u bo­ri­lač­koj ve­šti­ni, ba­cio ga na pod, a on­da šu­ti­rao u gla­vu, što su či­ni­li i dru­gi, dok je ovaj ne­po­mič­no le­žao. 

Uža­sa­va­ju­će ulič­ne sce­ne, ko­je su za­be­le­že­ne si­gur­no­snom ka­me­rom, jav­nost je vi­de­la i pro­šle go­di­ne u slu­ča­ju Kon­ti­ća ko­ji se te­re­ti za po­ku­šaj ubi­stva mla­di­ća M. M. U Vi­šem jav­nom tu­ži­la­štvu u No­vom Sa­du sa­zna­je­mo da op­tu­žni­ca pro­tiv Kon­ti­ća ni­je po­dig­nu­ta i da je is­tra­ga još u to­ku, a če­ka se na­laz ve­šta­če­nja elek­tron­ske opre­me, na­kon če­ga će se od­re­di­ti ve­šta­če­nja ko­ja su još po­treb­na. 

U me­đu­vre­me­nu sti­žu i no­vi slu­ča­je­vi na­si­lja kod ma­lo­let­ni­ka iz No­vog Sa­da, ko­je je to­kom mi­nu­log vi­ken­da ot­kri­la po­li­ci­ja. Sed­mo­ri­ca ma­lo­let­nih oso­ba sum­nji­če se da su u ne­de­lju na Gr­ba­vi­ci tu­kli ru­ka­ma, no­ga­ma, ka­i­šem i dr­škom šraf­ci­ge­ra dvo­ji­cu 18-go­di­šnja­ka iz istog gra­da i da su im od­u­ze­li no­vac. Sle­di im pri­ja­va za na­sil­nič­ko po­na­ša­nje i kra­đu. 

Tro­ji­ca ma­lo­let­ni­ka, ka­ko se pret­po­sta­vlja, pre­sre­li su u su­bo­tu 15-go­di­šnjeg No­vo­sa­đa­ni­na, uda­ra­li ga me­tal­nom šip­kom, na­nev­ši mu lak­še po­vre­de. Pro­tiv osum­nji­če­nih po­li­ci­ja će pod­ne­ti pri­ja­vu u re­dov­nom po­stup­ku.

Još sed­mo­ri­ca ma­lo­let­ni­ka te­re­ti se za uni­šte­nje i ošte­će­nje tu­đe stva­ri, pa će i oni do­bi­ti pri­ja­vu. No­vo­sad­ska po­li­ci­ja ih je u ne­de­lju uve­če pro­na­šla u dvo­ri­štu objek­ta pred­škol­ske usta­no­ve gde su, ka­ko se pret­po­sta­vlja, pret­hod­no raz­ba­ca­li i po­lo­mi­li in­ven­tar, sto­lo­ve, žar­di­ni­je­re, bi­ci­kle... 

Komentari17
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Svabo
Sta ce deca, videla na televiziji da to tako treba, a isto tako i nema kaznjavanja za ubistva, sve se resava nekim nanogicama, pa sta da ocekujemo nego ovakvo nasilje?
Dejan Kojicic
I sve to u Novom Sadu,a ni jedan od njih nije rodjen u istom gradu!
Sasa Trajkovic
Опет мешамо бабе и жабе... узрок и последицу. Насиље је последица а не узрок лечите узрок а не последице. А узрок су некакави либерални закони о малолетницима и наводној заштити а резултат па пораст вршњачког насиља али то смо заборавили. Шта је са шундом и кичом и "образовним" емисијама које "едукују" нашу децу СА СВИХ КОМЕРЦИЈАЛНИХ ТЕЛЕВИЗИЈА. Зашто сте систематски урушавали ауторитет наставника, школе, образовања... па нам децу васпитава улица. А онда се лицемерно ишчуђујемо овим сликама.
Vagar
Vratile nam se zlatne 90-te.
Petar Rokočki
Сетите се случаја Ковачевић и одштете од милион долара, толика одштета треба и овде.

PRIKAŽI JOŠ

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.