utorak, 18.05.2021. ✝ Vеrski kalеndar € Kursna lista
nedelja, 18.04.2021. u 10:16

Hrskavi pilav

Фото Иван Марковић / #shumadianshef

Potrebno je:

  • šolja pirinča dugog zrna
  • 3 šolje vode
  • 2 žumanca
  • prstohvat šafrana
  • 2 čaše grčkog jogurta
  • 50 g putera ili šoljica maslinovog ulja
  • 500 g belog pilećeg mesa
  • ½ glavice crvenog luka
  • tucana paprika
  • so
  • veza mirođije
  • 200 g barenog spanaća

Dobro isprati pirinač, pa staviti da se kuva, u sud s trostrukom količinom vode i malo soli. Kuvati oko pet minuta. Paziti da se ne raskuva, potrebno je da bude „al dente”. Pomešati topao pirinač s dva žumanca, šafranom rastvorenim u toploj vodi, grčkim jogurtom, puterom ili šoljicom ulja. Sve pomešati i ostaviti sa strane. Komade belog pilećeg mesa, koji su barem dva sata stajali u jogurtu, propržiti u sudu s pola glavice crnog luka, malo tucane paprike i soli. Piletinu kratko propržiti, oko pet minuta.

U podmazan pleh ređati jedan sloj smese od pirinča, zatim sloj piletine, a potom sitno seckane veze mirođije i/ili barenog spanaća. Preostalu količinu pirinča sipati u pleh, izravnati i premazati uljem.

Staviti da se peče u rernu oko 50 minuta, na 220 stepeni Celzijusa, dok pirinač ne dobije zlatnu boju.

Služite s jogurtom i mirođijom.

Komеntari1
de988
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Ирански рецепт
Иранско јело.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

logo

Ovaj veb sajt koristi kolačiće

Sajt politika.rs koristi kolačiće u cilju unapređenja usluga koje pruža. Prikupljamo isključivo osnovne podatke koji su neophodni za prilagođavanje sadržaja i oglasa, nadzor rada sajta i aplikacije. Podaci o navikama i potrebama korisnika strogo su zaštićeni. Daljim korišćenjem sajta politika.rs podrazumeva se da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Prijavitе sе na našu mailing listu

* Obavеzna polja