Pohovani pileći bataci
Potrebno je:
- 4 pileća bataka
- so
- biber
- aleva paprika
- 2–3 kašike brašna
- 2 manja jajeta
- po želji malo mleka
- prezla
- ulje (za prženje)
- 1 veza peršunovog lista
Pileće batake oprati, obrisati kuhinjskim ubrusom, po želji oguliti kožu, pa natrljati solju, biberom i alevom paprikom. Pripremiti tri tanjira, pa u prvi staviti brašno, u drugi razmućena, lagano posoljena jaja (kojima je po želji dodato malo mleka), a u treći prezle. Svaki batak redom uvaljati u brašno, jaja i prezlu. Ugrejati ulje i oprezno u njega spustiti batake, jedan po jedan. Pržiti četvrt sata, ali tako da se na svakih nekoliko minuta bataci okrenu. Izvaditi na tanjir obložen papirnim ubrusom, da upije višak masnoće, i poslužiti uz svež peršunov list.
Подели ову вест
Komentari0

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy and
Terms of Service apply.
Komentar uspešno dodat!
Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.