Zapečeno povrće
Potrebno je:
- 2 manje tikvice
- 4 krompira
- 2 šargarepe
- 1 zelena paprika
- 5–6 krupnijih „cvetova” brokolija ili karfiola
- 2–3 čena belog luka
- seckan peršunov list
- so
- biber
- 4 kašike ulja
- 2 jajeta
- 1 čaša kisele pavlake
- listovi svežeg bosiljka
Oprati i oljuštiti krompir, iseći na veće komade i malo prokuvati. Tikvice i šargarepu oguliti, papriku oprati, očistiti, pa sve iseći na kolutiće. Brokoli ili karfiol iscepkati na „cvetiće”. Poređati povrće u nauljen pleh ili tepsiju. Posoliti, zabiberiti, posuti seckanim belim lukom i uljem. Rernu ugrejati na 180 stepeni i zapeći povrće petnaestak minuta, onda izvaditi, posuti peršunom, preliti jajima umućenim s pavlakom, pa dopeći još pola sata. Posuti listovima bosiljka i služiti vruće.
Подели ову вест
Komentari0

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy and
Terms of Service apply.
Komentar uspešno dodat!
Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.