Čokoladni paketići
Potrebno je:
Za testo
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 2 kašike kakaoa
- 1 prašak za pecivo
- 100 g otopljene crne čokolade za kuvanje
- 3 kašike mleka
Za fil
- 500 g jagoda
- 500 ml mleka
- 7 kašika brašna
- 150 g šećera
- 2 kesice vanilin-šećera
- 150 g putera
Glazura
- 400 ml slatke pavlake
- 200 g čokolade za kuvanje
Odvojiti žumanca od belanaca, pa mutiti žumanca sa šećerom dok se ne dobije penasta masa. Potom dodati brašno, kakao i otopljenu čokoladu, polako mešati i na kraju dodati mleko. U drugom sudu umutiti belanca, pa sve polako sjediniti. Sipati u plići, veći pleh, pre toga obložen papirom za pečenje. Peći u prethodno dobro ugrejanoj rerni, na oko 180 stepeni Celzijusa, najmanje pola sata. Da li je kora pečena proveriti viljuškom. Kada je biskvit pečen, sačekati da se ohladi pa preseći napola, čime dobijate dve kore.
Fil
U 200 ml mleka sipati sav šećer i brašno, a ostatak – 300 ml mleka – staviti da provri, pa polako dodati u ovu masu. Sve zajedno kuvati na nižoj temperaturi uz neprestano mešanje ne duže od nekoliko minuta.
Fil će početi da se sjedinjuje i učvršćuje. Kada se prohladi, dodati pre toga na sobnoj temperaturi otopljen i umućen puter.
Jagode sitno naseckati, pa na donju koru kolača premazati polovinu fila, ređati jagode, premazati drugom polovinom fila, pa poklopiti gornjom korom.
Glazuru napraviti tako što ćete slatku pavlaku polako zagrevati i mešati, pa dodati čokoladu uz neprestano mešanje. Ako je potrebno, uliti nekoliko kapi ulja. Kada je glazura kompaktna i bez grudvica, preliti je preko kolača. Sačekati da se sve ohladi na sobnoj temperaturi, pa tek onda staviti u frižider. Pre služenja seći na kocke.
Подели ову вест

Komentar uspešno dodat!
Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.