Nedelja, 07.08.2022. ✝ Verski kalendar € Kursna lista

La­žni dok­tor i nje­go­va maj­ka bra­ne se ću­ta­njem

Bi­će pro­ve­re­na imo­vi­na ko­ju je Sa­va Kne­že­vić ste­kao ra­dom u ne­le­gal­noj or­di­na­ci­ji za estet­sku hi­rur­gi­ju da bi se utvr­di­lo da li je po­či­nje­no i kri­vič­no de­lo pra­nja nov­ca
Са­ва Кне­же­вић у сво­јој не­ка­да­шњој ор­ди­на­ци­ји (Принт­скрин)

 

Sa­va Kne­že­vić (23) i nje­go­va maj­ka Da­ni­je­la (49) ko­ji se te­re­te da su du­že od go­di­nu da­na u ne­re­gi­stro­va­noj or­di­na­ci­ji „Dr Sa­u­va­ge” u cen­tru Be­o­gra­da oba­vlja­li estet­ske i hi­rur­ške za­hva­te i ta­ko ošte­ti­li se­dam že­na, „za­ne­me­li” su ju­če na sa­slu­ša­nju u Pr­vom osnov­nom tu­ži­la­štvu. Oni su, ka­ko je za „Po­li­ti­ku” na­ve­de­no u ovom tu­ži­la­štvu, is­ko­ri­sti­li svo­je za­kon­sko pra­vo da ne iz­no­se od­bra­nu.

– Uzi­ma­ju­ći u ob­zir nji­ho­ve od­bra­ne, kao i či­nje­ni­cu da će tu­ži­la­štvo u to­ku do­ka­znog po­stup­ka u svoj­stvu sve­do­ka is­pi­ta­ti se­dam ošte­će­nih oso­ba, pet zdrav­stve­nih rad­ni­ka ko­ji su sa­ra­đi­va­li sa osum­nji­če­nim Kne­že­vi­ćem, kao i dru­ge sve­do­ke, Pr­vo osnov­no tu­ži­la­štvo pred­lo­ži­lo je da se okri­vlje­ni­ma od­re­di pri­tvor – re­če­no je iz tu­ži­la­štva.

Pre­ma na­vo­di­ma na­red­be o spro­vo­đe­nju is­tra­ge, Kne­že­vić se sum­nji­či da je pru­žao me­di­cin­ske uslu­ge i iz­vo­dio za­hva­te po­put li­po­suk­ci­je, tran­sfe­ra ma­sti, ko­rek­ci­je usa­na, pri­kri­va­ju­ći od ko­ri­sni­ka uslu­ga da ni­je struč­no ospo­so­bljen za to. Na­kon iz­vr­še­nih me­di­cin­skih tret­ma­na, Kne­že­vić je, ka­ko se pret­po­sta­vlja, ošte­će­ni­ma iz­da­vao me­di­cin­ske iz­ve­šta­je sa pro­pi­sa­nom te­ra­pi­jom, od­no­sno le­ko­vi­ma bez pe­ča­ta i sa la­žnim bro­jem li­cen­ce.

Nje­go­va maj­ka te­re­ti se da je u or­di­na­ci­ji pri­ma­la pa­ci­jen­te i na­pla­ći­va­la im pru­že­ne uslu­ge. Sve to ona je, ka­ko na­vo­de u tu­ži­la­štvu, oba­vlja­la iako je zna­la da njen sin ra­di u ne­re­gi­stro­va­noj or­di­na­ci­ji, bez od­go­va­ra­ju­će struč­ne spre­me i odo­bre­nja za sa­mo­sta­lan rad, od­no­sno li­cen­ce.

Osum­nji­če­ni Kne­že­vić, na­vo­de u tu­ži­la­štvu, ogla­ša­vao se pre­ko dru­štve­nih mre­ža i na taj na­čin nu­dio svo­je me­di­cin­ske uslu­ge i iz­vo­đe­nje za­hva­ta. Da bi se re­kla­mi­rao, ko­ri­stio je i svoj, ali i in­sta­gram pro­fi­le po­je­di­nih jav­nih lič­no­sti.

U da­ljem to­ku is­tra­ge, Pr­vo osnov­no tu­ži­la­štvo će is­pi­ta­ti ošte­će­ne i sve­do­ke i pri­ba­vi­ti me­di­cin­sku do­ku­men­ta­ci­ju pa­ci­je­na­ta. Ta­ko­đe, na­lo­ži­će ve­šta­če­nje ka­ko bi se utvr­di­lo da li su ko­ri­sni­ci­ma uslu­ga na­ne­te te­ške po­vre­de ili im je zdra­vlje te­ško na­ru­še­no. U za­vi­sno­sti od od­bra­ne okri­vlje­nih, tu­ži­la­štvo će od­re­di­ti ko­mi­sij­sko psi­ho­lo­ško-psi­hi­ja­trij­sko ve­šta­če­nje ka­ko bi se utvr­di­lo da li su maj­ka i sin bi­li ura­čun­lji­vi to­kom iz­vr­še­nja de­la.

Na­kon što pri­ba­vi sve do­ka­ze, tu­ži­la­štvo će na­lo­ži­ti i po­seb­nu pro­ve­ru imo­vi­ne Sa­ve Kne­že­vi­ća i nje­go­ve maj­ke Da­ni­je­le ko­ju su ste­kli ba­vlje­njem ne­le­gal­nim po­slo­vi­ma, ka­ko bi se usta­no­vi­lo da li su, even­tu­al­no, po­či­ni­li i kri­vič­no de­lo pra­nja nov­ca.

M. De­ri­ko­njić

Komentari9
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

geras
prvi srpski lažni doktor koji je uhapšen .
komentar
A mušterije... verovatno isti onaj svet koji misli da je šik imati stan na Zlatiboru ili koji za pola Zvezdare u Dušanovca misli da je Vračar :D
Анонимни
Кнежевићи су познати у својој фамилији и комшилуку као преваранти. Распитајте се мало.
Mustafa Aga
Shta che nego da chute...Ovo je ozbiljan kriminal gde che neke osobe ziveti sa odredjenim posledicama do kraja zivota...U Americi se ovakve stvari strogo kaznjavaju... Svaki deo ljudskog tela ima odredjenu vaznost za normalan zivot...Pored ostalog, na osnovu dela tela koji ste nekome oshtetili ili onesposobili, odrediche vam se koliko da platite, pored zatvorske kazne...
Dragana Popovic
Da li su bili uracunjljivi? Nego sta, bili su itekako svesni sta rade I zbog cega. Novac je u pitanju, oni treba da idu u zatvor.

PRIKAŽI JOŠ

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.