„Čamac” punjene tikvice
Potrebni sastojci:
- 4 tikvice srednje veličine
- glavica crnog luka
- dva veća krompira
- 300 g slanine
- biber, so
- jaja i kačkavalj
Opranim i oljuštenim tikvicama horizontalno skinuti „poklopac”. Kašikom izdubiti unutrašnjost tikvice tako da izgleda kao „čamac”. Četkicu umočiti u ulje i namazati izdubljene tikvice s unutrašnje strane, poređati ih u pleh, preko papira za pečenje. Fil: u tiganju, na masnoći, upržiti sitno seckanu glavicu crnog luka. Dodati dva krompira, sitno seckana na kockice. Mešati, ako je potrebno dodati malo vode. U sve to staviti sitno seckanu slaninu. Posoliti i pobiberiti. Kašikom napuniti tikvice i neznatno pritisnuti fil. U svaku tikvicu razbiti po dva cela jajeta, preko kojih treba posuti rendani kačkavalj i staviti da se peče na 180 stepeni oko 30 minuta. Kad je gotovo, ukrasiti seckanim peršunom. Na isti način mogu se puniti tikvice tako što ćete, umesto krompira, dodati oko 500 g sitno seckanih šampinjona.
Подели ову вест

Komentar uspešno dodat!
Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.